Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Συνέλαβαν μεγιστάνα τηλεπικοινωνιών για ξέπλυμα χρήματος

Συνέλαβαν μεγιστάνα τηλεπικοινωνιών για ξέπλυμα χρήματος
Συνελήφθη την Παρασκευή ο Ιταλός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Σίλβιο Σκάλια, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή του σε κύκλωμα που προχωρούσε σε παράνομες ενέργειες για ξέπλυμα χρήματος.

 

Ο Σίλβιο Σκάλια είναι ο ιδρυτής της Fastweb, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας. Συνελήφθη από την αστυνομία αμέσως μόλις το ιδιωτικό του τζετ που ερχόταν από τα νησιά Αντίλες της Καραϊβικής, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
 
Το παιδί-θαύμα των ιταλικών τηλεπικοινωνιών, που συγκαταλέγεται μεταξύ των πλουσιότερων ανδρών της Ιταλίας, είναι μεταξύ των 56 ατόμων κατά των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους σε ένα κύκλωμα, που σύμφωνα με τον εισαγγελέα ξέπλυνε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω μίας πλασματικής διεθνούς τηλεφωνικής υπηρεσίας αγοραπωλησιών, μεταξύ των ετών 2003-2006.
 
Ο Σ.Σκάλια, ο οποίος βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι όταν εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, αρνήθηκε τις κατηγορίες και αναμένεται να προσαχθεί στον ανακριτή το Σάββατο.
 
Το σκάνδαλο αφορά στη χρήση ψεύτικων τηλεπικοινωνιακών λογαριασμών για να βγουν στο εξωτερικό αφορολόγητα χρήματα. Κατόπιν τα ποσά επέστρεφαν στην Ιταλία και χρησιμοποιούνταν για αγορά ακινήτων και προϊόντων πολυτελείας. Το «όχημα» για να βγουν τα χρήματα στο εξωτερικό ήταν ψεύτικες προπληρωμένες κάρτες τηλεφωνίας.
 
Η ιταλική Δικαιοσύνη έχει ζητήσει να τεθούν υπό εποπτεία δύο εταιρείες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο -η Telecom Italia Sparkle, θυγατρική κατά 100% της Telecom Italia, και η Fastweb της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο κατέχει κατά 82% η ελβετική Swisscom.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε