Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνέλαβαν τον αρχιμαφιόζο της οικογένειας Καζαλέζι

Συνέλαβαν τον αρχιμαφιόζο της οικογένειας Καζαλέζι

 Οι καραμπινιέροι συνέλαβαν χθες βράδυ τον Κάρμινε Σκιαβόνε, επικεφαλής της φατρίας των Καζαλέζι, η οποία, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ελέγχει μεγάλο μέρος των παράνομων δραστηριοτήτων του οργανωμένου εγκλήματος στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.

Ο Σκιαβόνε, 29 ετών, βρισκόταν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, το οποίο περικυκλώθηκε από τους καραμπινιέρους. Ο καταζητούμενος βγήκε από μια μικρή πόρτα στο πίσω μέρος του μαγαζιού και αμέσως μετά στους στενούς δρόμους του ιστορικού κέντρου της κωμόπολης Καζέρτα άρχισε ένα ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Όταν οι καραμπινιέροι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ο Σκιαβόνε, ο οποίος είχε μαζί του 8.000 ευρώ σε μετρητά, συνεχάρη τα όργανα της τάξης λέγοντάς «μπράβο σας, κάνατε όντως πολύ καλά την δουλειά σας».

Η βασική κατηγορία που τον βαρύνει είναι προσπάθεια απόσπασης χρημάτων με εκβιασμό.

Οι υπεύθυνοι των καραμπινιέρων απευθύνουν έκκληση στους ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης να σταματήσουν να πληρώνουν «προστασία» στην τοπική μαφία, την Καμόρα, και να καταγγείλουν όσους προσπαθούν να οικειοποιηθούν με συνεχείς εκβιασμούς μέρος των εσόδων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ματωμένη πρωτοχρονιά στην Ιταλία με έναν νεκρό και 500 τραυματίες από βαρελότα και πυροτεχνήματα – Δείτε το video

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε