Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνέλαβαν τον γιο του κιθαρίστα των Pink Floyd

Ο θετός γιος του Ντέηβιντ Γκίλμορ συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία γιατί κρεμάστηκε από μια σημαία πάνω στο μνημείο των πεσόντων

στη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των φοιτητών στο Λονδίνο, μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο 21χρονος Τσάρλι Γκίλμορ, φοιτητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, εικονίζεται σε φωτογραφία να κρέμεται από την βρετανική σημαία στο “Κενοτάφιο” – μνημείο των πεσόντων του πολέμου- κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας της περασμένη Πέμπτης για την αύξηση των διδάκτρων στα βρετανικά πανεπιστήμια. Την Παρασκευή ο νεαρός Γκίλμορ ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι αισθάνεται ντροπή για την ενέργεια του.

“Το πρωί της Κυριακής, 12 Δεκεμβρίου, ένας 21χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στο Σάσεξ, αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας”. Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να ανακοινώσει την ταυτότητα του συλληφθέντα.

 “Ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς ως ύποπτος βίαιων ταραχών, και για απόπειρα καταστροφής της Βρετανικής Σημαίας του Κενοταφίου στις 9 Δεκεμβρίου”, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται ότι συνελήφθη επίσης και ως ύποπτος κλοπής.

 Η σύλληψη του Γκίλμορ σημειώθηκε μετά τη δήλωση της υπουργού Εσωτερικών Τρίσα Μέι ότι η αστυνομία πρέπει να επανεξετάσει πως πρέπει να αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές και ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει εκτοξευτήρες νερού μετά τις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας.

Η εφημερίδα Times κυκλοφόρησε με τον τίτλο “Δεν χρειάζεται άλλη εκπαίδευση” ( He doesn’t need no education) ένα λογοπαίγνιδιο με το διάσημο τραγούδι των Pink Floyd “We don’t need no education” από το αξεπέραστο άλμπουμ τους The Wall.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Πεδίο μάχης ξανά το Λονδίνο! Διαδηλωτές επιτέθηκαν στον πρίγκιπα Κάρολο 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε