Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Συνέλαβαν τον πρώην επικεφαλής της κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι

Συνέλαβαν τον πρώην επικεφαλής της κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι
Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας, η Guardia di Finanza, προχώρησε σήμερα στην σύλληψη του Φράνκο Φιορίτο, πρώην επικεφαλής της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς στην περιφέρεια της Ρώμης.

Ο Φιορίτο κατηγορείται για υπεξαίρεση δημοσίων κονδυλίων ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, που φέρεται να χρησιμοποίησε για αγορά ακινήτων, ταξίδια, αυτοκίνητα και πολυτελή γεύματα.
 
Στην απόφαση σύλληψης, η εισαγγελία της Ρώμης υπογραμμίζει ότι υπήρχε κίνδυνος φυγής του κατηγορούμενου στο εξωτερικό. Την ώρα αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε διάφορες κατοικίες ιδιοκτησίας του Φιορίτο.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Φιορίτο διατηρούσε συνολικά δώδεκα τραπεζικούς λογαριασμούς: οκτώ στην Ιταλία και τέσσερις στο εξωτερικό.
 
Ο συνήγορος του πρώην επικεφαλής του μπερλουσκονικού κόμματος «Λαός της Ελευθερίας» τόνισε ότι « η δικαιοσύνη προσπαθεί να μετατρέψει τον πελάτη του σε αποδιοπομπαίο τράγο προς χρήση των μέσων ενημέρωσης, διότι, σε διαφορετική περίπτωση, μαζί με τον Φράνκο Φιορίτο, θα έπρεπε να κατηγορούνταν και άλλοι 70 περιφερειακοί σύμβουλοι».
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποκάλυψη του συγκεκριμένου σκανδάλου, όπως και της σπατάλης δημοσίων κονδυλίων από μέρους όλων των πολιτικών κομμάτων, η περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης, Ρενάτα Πολβερίνι αναγκάσθηκε σε παραίτηση.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε