Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνέλαβαν ύποπτο κατά συρροή δολοφόνο στην Ατλάντα

Τους τρεις τελευταίους μήνες φέρεται να έχει μαχαιρώσει και σκοτώσει πέντε ανθρώπους, σκορπώντας τρόπο και πανικό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον Ελίας Αμπουελζάμ, Ισραηλινό υπήκοο και μόνιμο κάτοικο ΗΠΑ, λίγο πριν εκείνος επιβιβαστεί το αεροσκάφος για το Τελ Αβίβ. Οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που το προηγούμενο διάστημα μαχαίρωσε 20 άτομα στην πόλη Φλιντ του Μίτσιγκαν, το Λίζμπεργκ της Βιτζίνια και το Τολέδο του Οχάιο.

Οι αρχές της Βιρτζίνα δήλωσαν πως μπορούσαν να τον συνδέσουν με τις επιθέσεις στη Βιρτζίνια και το Μίτσιγκαν. Μάλιστα είχε εκδοθεί και ένταλμα σύλληψής του σχετικά με επίθεση που έγινε στην πόλη Φλιντ τις 27 Ιουλίου.

Ο φερόμενος ως κατά συρροή δολοφόνος είχε μια συγκεκριμένη μέθοδο επίθεσης. Πλησίαζε κυρίως μαύρους άνδρες, νυχτερινές ώρες και στα προάστια, ζητώντας οδηγίες ή βοήθεια για την επισκευή του αυτοκινήτου του. Και όταν τα θύματα πλησίαζαν, τους μαχαίρωνε.

Από το τέλος Μαΐου, εκτιμάται ότι άρχισαν τις 24 του μήνα, κάθε τέσσερις μέρες ερχόταν στο φως και μια νέα επίθεση. Η αστυνομία αναζητά τα κίνητρα του δράστη, που δεν αποκλείεται να είναι ρατσιστικά καθώς η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν μαύροι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε