Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συνελήφθη ένας από τους μεγαλύτερους βαρώνους των καρτέλ ναρκωτικών

Συνελήφθη ένας από τους μεγαλύτερους βαρώνους των καρτέλ ναρκωτικών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.11.2010 | 22:47
Πρώτη δημοσίευση: 24.11.2010 | 22:37

Η συμμορία του Βαλντές προσπαθεί να ελέγξει τους δρόμους διακίνησης των ναρκωτικών στην περιοχή του Ακαπούλκο.

Η μεξικανική αστυνομία συνέλαβε τον θεωρούμενο ως διάδοχο του βαρώνου των ναρκωτικών, Έντγκαρ "Λα Μπάρμπι" Βαλντές, του οποίου η συμμορία πιστεύεται ότι ευθύνεται για το κύμα βίας που σαρώνει ορισμένα τμήματα της χώρας.

Ο Κάρλος "Κάου-μπόι" Μοντεμαγιόρ συνελήφθη χθες σε πολυτελή περιοχή της Πόλης του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή αστυνομία. Ο 38χρονος Μοντεμαγιόρ, που είναι κουνιάδος του Βαλντές, πιστεύεται ότι ανέλαβε τον έλεγχο της συμμορίας του Βαλντές όταν εκείνος συνελήφθη τον Αύγουστο.

Η συμμορία του Βαλντές προσπαθεί να ελέγξει τους δρόμους διακίνησης των ναρκωτικών στην περιοχή του Ακαπούλκο και θεωρείται υπεύθυνη για το κύμα βίας στην πολιτεία Μορέλος.

"Αυτή η σύλληψη ήταν αποτέλεσμα της ανταλλαγής πληροφοριών με την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, αμέσως μετά τη σύλληψη του Έντγκαρ Βαλντες", ανακοίνωσε η μεξικανική αστυνομία.

Ο Βαλντές είναι αμερικανός πολίτης, Τεξανός συγκεκριμένα και η σύλληψή του είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των μεξικανικών αρχών ασφαλείας αφότου ο πρόεδρος της χώρας, Φελίπε Καλδερόν, εξαπέλυσε ευρεία επιχείρηση για την αντιμετώπιση των καρτέλ που ελέγχουν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.   Διαδώστε αυτό το άρθρο