Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνελήφθη η “πρωταγωνίστρια” του σκανδάλου της Νότιας Κορέας [pic, vids]

Φωτο αρχείου Reuters
Φωτο αρχείου Reuters

Στην Δανία εντοπίστηκε η γυναίκα που είχε κεντρικό ρόλο στο σκάνδαλο που έχει αναστατώσει τη Νότια Κορέα και οδήγησε στην παραπομπή της προέδρου της χώρας Παρκ Γκέουν- Χίε. Πρόκειται για την κόρη στενής φίλης της προέδρου που αναμένεται τις επόμενες μέρες να εκδοθεί στην Σεούλ.

 Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η Τσουνγκ Γιο-ρα συνελήφθη το χβράδυ της Πρωτοχρονιάς στην πόλη Όλμποργκ καθώς ήταν “καταζητούμενη από την αστυνομία για εκτεταμένα οικονομικά εγκλήματα στη Νότια Κορέα”.

Η 20χρονη, η οποία μετέχει σε ιππικούς αγώνες, είναι κόρη της Τσόι Σουν-σιλ, μιας στενής φίλης της προέδρου Παρκ που κατηγορείται ότι ασκούσε πιέσεις σε επιχειρηματίες προκειμένου να κάνουν δωρεές σε μη κερδοσκοπικά ιδρύματα.

Η νεαρή

Από την ημέρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο αυτό χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν κάθε εβδομάδα στη Σεούλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Εξαιτίας αυτής της υπόθεσης η 64χρονη Παρκ ενδέχεται να απομακρυνθεί από την προεδρία πριν ολοκληρωθεί η θητεία της, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά με δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη στη Νότια Κορέα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας μετέδωσε ότι έχει ήδη ζητηθεί η έκδοση της Τσουνγκ από τη Δανία.

Η Τσουνγκ προπονείται στη Γερμανία και το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας έχει ήδη ζητήσει πληροφορίες από τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές για τα περιουσιακά στοιχεία που ενδεχομένως διαθέτει στη χώρα αυτή.

Στις 9 Δεκεμβρίου το κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση παραπομπής της προέδρου Παρκ με το ερώτημα της καθαίρεσης. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έχει στη διάθεσή του έναν μήνα για να εγκρίνει ή να απορρίψει την παραπομπή αυτή.

Στο πλαίσιο των ερευνών τους οι εισαγγελικές αρχές της Νότιας Κορέας προσπαθούν να εξακριβώσουν αν η πρόεδρος Παρκ και η φίλη της μεροληπτούσαν υπέρ μεγάλης εταιρείας ηλεκτρονικών ώστε η συγκεκριμένη εταιρεία να γίνει χορηγός της ιππικής καριέρας της νεαρής.

Μαζί με την Τσουνγκ τη στιγμή της σύλληψής της ήταν επίσης τρεις ενήλικοι και ένα παιδί, όμως κανείς άλλος δεν συνελήφθη. Η νεαρή έχει έναν γιο νηπιακής ηλικίας, όμως δεν διευκρινίστηκε αν πρόκειται για το παιδί που έμενε μαζί της στο Όλμποργκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε