Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνελήφθη ο ΓΓ του υπ. Οικονομικών της Κροατίας για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς

Ήταν και ταμίας του κυβερνώντος κόμματος. Φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με εταιρεία media. Εξασφάλιζε μεγάλα χρηματικά ποσά από κρατικές επιχειρήσεις και τα διοχέτευε σε ιδιωτικούς και κομματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η κροατική κυβέρνηση, σε κλειστή συνεδρίαση, αποφάσισε να απομακρύνει από τα καθήκοντά του τον Μλάντεν Μπάρισιτς, γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και επικεφαλής της τελωνειακής υπηρεσίας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο με την εταιρία Fimi – Media.
 
Ο Μλάντεν Μπάρισιτς ήταν, έως τον Ιανουάριο, ταμίας της κυβερνώσας Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ) και επί μήνες, τα ΜΜΕ στην Κροατία συνέδεαν το όνομά του με την υπόθεση δωροδοκίας στην κυβερνώσα Κροατική Δημοκρατική Ένωση (HDZ), με χρήματα που η Fimi Media εξασφάλιζε από εταιρίες του δημοσίου.
 
Η Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (USKOK) θεωρεί τον Μπάρισιτς το βασικό πρόσωπο στην οργάνωση εγκληματικού δικτύου, το οποίο, μέσω της Fimi Media, εξασφάλιζε μεγάλα χρηματικά ποσά από κρατικές επιχειρήσεις και τα διοχέτευε σε ιδιωτικούς και κομματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
 
Ο Μπάρισιτς συνελήφθη, χθες, στο Ζάγκρεμπ, μετά από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του και στο γραφείο του, στην τελωνειακή υπηρεσία.
 
Η USKOK κατηγορεί τον Μπάρισιτς για σύσταση συμμορίας, με στόχο τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων, παράνομη διαμεσολάβηση και υποκίνηση κατάχρησης εξουσίας.
 
Ο Μλάντεν Μπάρισιτς είναι φίλος της Νέβενκα Γιούρακ, ιδιοκτήτριας της εταιρίας μάρκετινγκ Fimi Media, η οποία κρατείται στη φυλακή από τον Αύγουστο για παράνομη διακίνηση 16,5 εκ. κροατικών κορόνων.
 
Τα ΜΜΕ στην Κροατία μεταδίδουν ότι, η USKOK επιδιώκει να αποσαφηνίσει το λόγο για τη διεξαγωγή της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου του 2007, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Ίβο Σανάντερ, στη διάρκεια της οποίας προτάθηκε σε διευθυντές 15 κρατικών εταιριών να συνεργαστούν με τη Fimi Media.
 
Ο Μπάρισιτς, επίσης, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του μέλους της Υπηρεσίας Στήριξης Πληροφορικών Συστημάτων της Βουλής και του μέλους της κυβερνητικής επιτροπής για την καταπολέμηση της “μαύρης οικονομίας”.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε