Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Συνελήφθη ο αρχηγός της μαφίας του Μπάρι

Ο τριανταοκτάχρονος Φραντσέσκο Καμπάνα, ο οποίος θεωρείται ο αρχηγός της μαφίας της ευρύτερης περιοχής του Μπάρι, συνελήφθη νωρίς, σήμερα το πρωί, από την ιταλική αστυνομία έξω από την πόλη Μπρίντιζι.

Ο Καμπάνα, έγινε μέλος της τοπικής μαφίας της Απουλίας, γνωστής ως “Sacra Corona Unita” (Ιερό Ενωμένο Στεφάνι), όταν ήταν μόλις δεκαπέντε ετών, ενώ πρόσφατα είχε διαδεχθεί τους ιστορικούς αρχηγούς της οργάνωσης, Τζουζέππε Ρόγκολι και Σαλβατόρε Μπουκαρέλλα.

Ο αρχινονός βρισκόταν σε ιδιωτική κατοικία μαζί με τη σύντροφό του και δεν προέβαλε αντίσταση. Μόλις αντελήφθη ότι οι άνδρες της αστυνομίας είχαν περικυκλώσει το σπίτι, φώναξε από το παράθυρο “όλα εντάξει, είμαι εγώ” και παραδόθηκε. Ομολόγησε, μάλιστα, ότι είναι “φαν” της τηλεταινίας “Squadra antimafia, Palermo oggi” (ομάδα κατά της μαφίας, Παλέρμο σήμερα) που προβάλλεται από την ιταλική τηλεόραση και παρουσιάζει τα κατορθώματα αστυνομικής ομάδας δράσης.

Ο Καμπάνα είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης, την τελευταία στιγμή, σε επιχείρηση που είχε πραγματοποιηθεί πριν από ένα χρόνο, ενώ, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν οδηγηθεί στην φυλακή δεκαοκτώ στενοί του συνεργάτες, ανερχόμενα μέλη του “Ιερού Ενωμένου Στέφανου”.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε