Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συνελήφθη ο «βαρώνος» των ναρκωτικών

Συνελήφθη ο «βαρώνος» των ναρκωτικών
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.06.2010 | 10:05
Πρώτη δημοσίευση: 23.06.2010 | 10:05

Στα χέρια της αστυνομίας της Τζαμάικας έπεσε ο φερόμενος σαν μεγαλέμπορος ναρκωτικών Κρίστοφερ Κόουκ την ώρα που μετέβαινε, όπως υποστήριξαν οι άνθρωποι που τον συνόδευαν, στην πρεσβεία των ΗΠΑ για να παραδοθεί.

 
Η παράδοση του 42χρονου Κόουκ στις Αρχές ήταν ειρηνική ενώ τον εντόπισαν σε σημείο ελέγχου σε δρόμο του Κίνγκστον. Συνοδευόταν από ιερέα, ο οποίος εξήγησε ότι ο Κόουκ προετοίμαζε την παράδοσή του στην πρεσβεία γιατί δεν εμπιστευόταν την αστυνομία.
 
Η σύλληψη του Κόοουκ, ο οποίος κατηγορείται από τις ΗΠΑ για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων, προκάλεσε σφοδρές συγκρούσεις στη συνοικία Τίβολι Γκάρντενς, φτωχογειτονιά της πρωτεύουσας Κίννγκστον, ανάμεσα στο στρατό και την αστυνομία και ένοπλες συμμορίες.
 
Περισσότεροι από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτά τα επεισόδια.
 
Εκτός από τις κατηγορίες στις ΗΠΑ, υπάρχει το ενδεχόμενο ο Κόουκ να αντιμετωπίσει και κατηγορίες για το θάνατο δύο αστυνομικών και ενός στρατιώτη κατά τα επεισόδια του Μαΐου κατά την προσπάθεια σύλληψής του.
 
Από τις ΗΠΑ θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους εμπόρους ναρκωτικών. Η έκδοσή του ζητούνταν επίμονα αλλά η κυβέρνηση της Τζαμάικας τον κάλυπτε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κόουκ ήταν υποστηρικτής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος ενώ υποστηρίζονταν και από τους κατοίκους των συνοικιών τους οποίους βοηθούσε, όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι, με πολλούς τρόπους.   Διαδώστε αυτό το άρθρο