Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνελήφθη ο βομβιστής του Μινσκ

REUTERS
Ο άνθρωπος που πιστεύεται πως είναι ο δράστης της επίθεσης στο μετρό του Μινσκ το βράδυ της Δευτέρας συνελήφθη σύμφωνα με την αστυνομία.
Δυο ύποπτοι, μεταξύ των οποίων ο άνθρωπος που πιστεύεται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης, τη Δευτέρα, στο μετρό του Μινσκ, συνελήφθησαν από την αστυνομία, ανακοίνωσε σήμερα η γενική εισαγγελία της Λευκορωσίας.
 
Μια πρώτη ανάκριση των δυο ανδρών έγινε παρουσία του δικηγόρου τους, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Αντρέι Σβεντ, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.
 
“Με βάση το βίντεο στο μετρό του Μινσκ, ο ένας εκ των δυο είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι ο δράστης της επίθεσης”, υπογράμμισε.
 
Η επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό 5 ως 7 κιλών ΤΝΤ που είχε τοποθετηθεί σε αποβάθρα σταθμού στο κέντρο της πόλης.
 
Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε παγκάκι στην αποβάθρα απέναντι από το δεύτερο βαγόνι του συρμού στον σταθμό Οκτάμπρσκαγια, περίπου εκατό μέτρα από το προεδρικό μέγαρο.
 
Από την έκρηξη της βόμβας, η οποία περιείχε μεταλλικές μπίλιες διαμέτρου ενός εκατοστού, προκλήθηκε κρατήρας διαμέτρου περίπου 80 εκατοστών .
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε