Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συνελήφθη πρώην μέλος οργάνωσης που ευθύνεται για την επίθεση με αέριο στο Τόκιο

Συνελήφθη πρώην μέλος οργάνωσης που ευθύνεται για την επίθεση με αέριο στο Τόκιο

Πρώην μέλος της αίρεσης Αούμ, που ευθύνεται για τις δολοφονικές επιθέσεις με αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο το 1995, συνελήφθη μετά 17 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική αστυνομία.

Ο Μακότο Χιράτα, 46 ετών, συνελήφθη για την συμμετοχή του στην απαγωγή και κράτηση τον Φεβρουάριο του 1995 του αδελφού ενός πρώην μέλους της αίρεσης, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τόκιο.

    Το θύμα, ένας 68χρονος άντρας δολοφονήθηκε μια ημέρα μετά την απαγωγή του στο αρχηγείο της οργάνωσης στους πρόποδες του Όρους Φούτζι, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

    “Θέλω να βάλω ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία, μετά τόσα χρόνια”, δήλωσε ο Χιράτα στους αστυνομικούς, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης και πρόσθεσε πως εκείνος απλώς οδηγούσε το αυτοκίνητο.

    Ο Χιράτα είναι ένα από τα τρία μέλη της αίρεσης που δεν είχαν συλληφθεί μετά την επίθεση, τον Μάρτιο του 1995 που προκάλεσε το θάνατο 13 ανθρώπων, ενώ 5.500 προσβλήθηκαν από το αέριο. Ο 40χρονος Ναόκο Κικούτσι και ο 53χρονος Κατσούγια Τακαχάσι εξακολουθούν να διαφεύγουν.

    Ο γκουρού της αίρεσης, Σόκο Ασαχάρα, 56 ετών σήμερα, έχει καταδικαστεί σε θάνατο, όπως και 13 άλλα μέλη της. Μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεστεί κανείς.

    Η αίρεση ευθύνεται και για την επίθεση με σαρίν στην πόλη Ματσουμότο τον Ιούνιο του 1994, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε