Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Συνεργάτες της Γκίλαρντ ξεσήκωσαν τους Αβορίγινες;

ΦΩΤΟ REUTERS

Ίντριγκες, διαρροές από το πρωθυπουργικό γραφείο, δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ αλλά προκάλεσαν τον προπηλακισμό και τη βίαιη απομάκρυνση της πρωθυπουργού.

Λίγες μέρες αφότου η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, φυγαδεύτηκε κακήν κακώς κι έχασε και το… γοβάκι της, όταν Αβορίγινες ακτιβιστές προπηλάκισαν την ίδια και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται να ταράξουν το πολιτικό σκηνικό της Αυστραλίας.

Ποιες είναι αυτές οι αποκαλύψεις; Σύμβουλος της Γκίλαρντ και μια συνδικαλίστρια, μέλος του Εργατικού Κόμματος, ήταν εκείνοι που «ξεσήκωσαν» τους ακτιβιστές Αβοριγίνες, διαρρέοντας πως ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τόνι Αμποτ είχε ζητήσει να «πρεσβεία τους», μια σκηνή που είχαν στήσει έξω από το αυστραλιανό κοινοβούλιο.

Ήδη, ο σύμβουλος Τύπου της Γκίλαρντ, Τόνι Χότζες, παραιτήθηκε, ενώ η συνδικαλίστρια, Κιμ Σάτλερ, υποστηρίζει ότι το γραφείο της πρωθυπουργού επικοινώνησε μαζί της και της ζήτησε να ενημερώσει τους ιθαγενείς ότι ο Άμποτ είχε μιλήσει κατά των ιθαγενών!

Μόνο που ο Τόνι Άμποτ δεν έκανε ποτέ τις δηλώσεις που του αποδόθηκαν και οι ακτιβιστές θεωρούν τώρα ότι παγιδεύτηκαν.
Μετά απ’ όλα αυτά, η αντιπολίτευση ζητά να ερευνηθεί η υπόθεση από την ομοσπονδιακή αστυνομία και για αποκαλυφθεί ποιος διέρρευσε και τι από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Μόνο που η αστυνομία υποστηρίζει ότι τα στοιχεία δεν οδηγούν στην ανάγκη να γίνει έρευνα.

Όλα αυτά ενώ οι Αβοριγίνες, που είχαν ανακοινώσει ότι θα έβγαζαν το γοβάκι που έχασε κατά την επίθεση η Γκίλαρντ σε πλειστηριασμό μέσω του e-bay, ανακάλεσαν για να μην κατηγορηθούν για κατοχή «κλεμμένου αντικειμένου». Και το επέστρεψαν σε «ένδειξη καλής θέλησης».

Παράλληλα, όμως, σε μια νέα διαδήλωσή τους, στην Καμπέρα, έκαψαν μια αυστραλιανή σημαία «στο όνομά της οποίας διώχθηκαν, βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν πολλοί Αβοριγίνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελευταία στιγμή γλίτωσε το λιντσάρισμα η πρωθυπουργός της Αυστραλίας! – video

Σε πλειστηριασμό το παπούτσι που “έχασε” η αυστραλή πρωθυπουργός!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε