Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνετρίβη Boeing με 130 επιβαίνοντες – “Απίθανο να βρεθούν επιζώντες”- BINTEO

Συγγενείς των θυμάτων στο αεροδρόμιο του Καράτσι. ΦΩΤΟ REUTERS

Το αεροπλάνο κατέπεσε την ώρα της προσγείωσης την ώρα που στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες.

Ένα αεροπλάνο μιας πακιστανικής ιδιωτικής εταιρείας που μετέφερε 130 άτομα συνετρίβη νωρίς το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο Ισλαμαμπάντ, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι πακιστανικές αρχές, θεωρώντας απίθανο να υπάρχουν επιζώντες.

Το Boeing 737 της εταιρείας Bhoja Air συνετρίβη κατά την προσγείωση του εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών στο Ραουαλπίντι, στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ, όπου βρίσκεται το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την πακιστανική πρωτεύουσα.

“Το αεροπλάνο ερχόταν από το Καράτσι και συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ πριν από την προσγείωση”, δήλωσε ένας αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, ο Φαζλ Ακμπάρ.

Το αεροσκάφος μετέφερε από 126 έως 130 άτομα, μεταξύ των οποίων και εννέα μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με επίσημες πηγές στο Πακιστάν. Ομάδες διάσωσης, αστυνομικοί και στρατιωτικοί έσπευσαν αμέσως στην περιοχή.

“Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υπάρχουν επιζώντες, εκτός από θαύμα. Το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φαζλ Ακμπάρ, στη σκηνή του δυστυχήματος.

“Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία καλή είδηση”, δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος από το Υπουργείο Άμυνας ερωτηθείς για πιθανούς επιζώντες.

“Πυρκαγιά ξέσπασε μετά το δυστύχημα, η άτρακτος καίγεται και το αεροσκάφος έχει καταστραφεί ολοσχερώς”, δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Geo News ο Σαϊφούρ Ρέχμαν ένα μέλος της δύναμης που έσπευσε στον τόπο της τραγωδίας.

Το αεροπλάνο, το οποίο συνετρίβη κοντά στο χωριό Χουσέιν Αμπάντ μετέφερε έως και 130 άτομα σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, 126 σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας, και 127 σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ Μπάνι Αμίν.

“Το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί στις 18:50 (τοπική ώρα) στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ. Ο πύργος ελέγχου έχασε την επαφή μαζί του στις 18:40, και συνετρίβη λίγο πριν από το διάδρομο, προσγείωσης”, διευκρίνισε από την πλευρά της πηγή του αεροδραμίου.

Η Bhoja Air είχε επαναλάβει τον Μάρτιο εσωτερικές πτήσεις μεταξύ του Ισλαμαμπάντ και του Καράτσι με αρκετά Boeing 737, και σχεδίαζε να εξυπηρετήσει άλλες μεγάλες πόλεις όπως τη Σουκούρ (νότια), τη Μουλτάν (κέντρο) και τη Λαχώρη (ανατολικά).

Η εταιρία είχε υποχρεωθεί από την Πολιτική Αεροπορία του Πακιστάν να αναστείλει τις πτήσεις της το 2000 λόγω οικονομικών δυσχερειών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τον Ιούλιο του 2010, ένα Airbus A321 της τοπικής ιδιωτικής εταιρείας Airblue συνετρίβη στους λόφους της Μαργκάλα κοντά στο Ισλαμαμπάντ, σκοτώνοντας τους 152 επιβάτες του.

Η πλέον αιματηρή συντριβή αεροσκάφους στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας του Πακιστάν χρονολογείται το 1992, όταν ένα Airbus A300 της κρατικής εταιρείας Pakistan International Airlines (PIA) είχε συντριβεί στους λόφους ενώ προσέγγιζε το Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, προκαλώντας 167 νεκρούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε