Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνέχεια εκρήξεων στη Συρία με νεκρούς παρά την εκεχειρία

Συνέχεια εκρήξεων στη Συρία με νεκρούς παρά την εκεχειρία

Στόχοι επίθεσης κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς την Δευτέρα έγιναν επίσης η έδρα της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας στη Δαμασκό.

Άλλη μία έκρηξη, η τρίτη κατά σειρά, σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί άγνωστος αριθμός ανθρώπων στη συνοικία όπου βρίσκεται το Πανεπιστήμιο, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το πρωί, σε δύο επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη αυτή, στη βορειοδυτική Συρία, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, κατά το Παρατηρητήριο. Η κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για 9 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν κοντά στο ξενοδοχείο Κάρλτον, όπου διαμένουν οι παρατηρητές του ΟΗΕ.

Στόχοι επίθεσης κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς την Δευτέρα έγιναν επίσης η έδρα της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας στη Δαμασκό και μια αστυνομική περίπολος, έξω από νοσοκομείο της συριακής πρωτεύουσας, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με την τηλεόραση, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν μια “ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση” εξαπέλυσε επίθεση εναντίον τους έξω από το νοσοκομείο Ιμπν Νάφις, στη συνοικία Ρουκνεντίν.

Η επίθεση εναντίον της Κεντρικής Τράπεζας έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες από τρεις ενόπλους που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο. Η τηλεόραση έδειξε εικόνες από το κτίριο, που βρίσκεται στην πλατεία Σαμπάα Μπαχράτ, στο κέντρο της πόλης. Σε μία από τις κολόνες της πρόσοψης ήταν εμφανή τα σημάδια της επίθεσης.

Σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση, η επίθεση αυτή είχε ως βασικό στόχο να παρεμποδίσει την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου του Κόφι Άναν στη Συρία και “να ενισχύσει τις εγκληματικές επιχειρήσεις εναντίον του συριακού λαού και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας”.

Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο (CNS), ο κυριότερος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, καταδίκασε τις επιθέσεις, καταλογίζοντας την ευθύνη στο καθεστώς. Τόνισε ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός και οι “συριακές επαναστατικές δυνάμεις” δεν έχουν καμία σχέση με τις ενέργειες αυτές. Την ίδια κατηγορία κατά του καθεστώτος –ότι δηλαδή κρύβεται πίσω από τις “ύποπτες επιθέσεις” στην Κεντρική Τράπεζα και έξω από τα γραφεία της τηλεόρασης– εξαπέλυσαν και οι αντιπολιτευόμενες Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε