Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Συνεχίζεται η σφαγή διαδηλωτών στη Συρία – Video μαρτυρίες

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε επιχειρήσεις του συριακού στρατού σε δύο πόλεις, το Ντέιρ Εζόρ και την αλ-Χούλα, όπως ανέφεραν Σύροι ακτιβιστές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συριακής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Άμπντελ Καρίμ Ριχάουι, είκοσι άμαχοι σκοτώθηκαν στο Ντέιρ Εζόρ, μια πόλη της ανατολικής Συρίας που έχει καταληφθεί από το στρατό.

“Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις επικεντρώνονται στη συνοικία Τζούρα όπου οι δυνάμεις του στρατού και της ασφάλειας άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες”, είπε ο Ριχάουι.

Βίντεο που ανήρτησαν οι ακτιβιστές στο διαδίκτυο δείχνει πυκνό καπνό να υψώνεται από την πόλη. Ένας άλλος ακτιβιστής, που δεν έδωσε το όνομά του λέγοντας ότι φοβάται αντίποινα, υποστήριξε ότι περίπου 200 άρματα μάχης μπήκαν στην πόλη νωρίς τα ξημερώματα σήμερα.

Βίντεο από την Ντέιρ Εζόρ

Στην περιοχή αλ-Χούλα, κοντά στην πόλη Χομς, έχασαν τη ζωή τους άλλοι εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ο ακτιβιστής Μοχάμεντ αλ-Χόμσι, μιλώντας στο αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Τζαζίρα, είπε ότι δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν οι τραυματίες από την περιοχή γιατί συνεχίζεται ο βομβαρδισμός από το στρατό.

Σύμφωνα πάντα με τους ακτιβιστές, είναι άγνωστο πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπου οργανώθηκε μεγάλη διαδήλωση τη νύχτα του Σαββάτου.

Πηγή των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας στα βόρεια σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία είπε ότι δεκάδες οικογένειες από τη Χομς και το Ντέιρ Εζόρ έχουν φτάσει στην περιοχή του Ουάντι Χάλεντ τις τελευταίες 24 ώρες.

Βίντεο από τη Χομς

Οι συγκρούσεις αυτές σημειώθηκαν λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ αλ-Μουάλεμ, δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα διεξαχθούν “ελεύθερες και δίκαιες” εκλογές για την ανάδειξη νέου κοινοβουλίου.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι θα στείλει την Τρίτη στη Δαμασκό τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου ο οποίος θα μεταφέρει “κρίσιμα” μηνύματα στις συριακές αρχές.

“Δείξαμε μεγάλη υπομονή μέχρι τώρα, περιμένοντας να δούμε αν μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό, αν θα ακούσουν αυτά που έχουμε να πούμε”, φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την εφημερίδα Ζαμάν. “Όμως η υπομονή μας εξαντλείται”, πρόσθεσε.

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν φρικιαστικά βίντεο με ανθρώπους που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από βασανιστήρια. Το παρακάτω δεν ειναι το χειρότερο: http://www.youtube.com/watch?v=M9AD8TOcAvc

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε