Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Συνεχίζεται το πολιτικό θρίλερ στην Αυστραλία

‘Ίσο αριθμό εδρών για Εργατικούς και Συντηρητικούς προβλέπουν ως τελικό αποτέλεσμα των εκλογών οι πολιτικοί αναλυτές στην Αυστραλία.
 

Με ίσον αριθμό εδρών αναμένεται να καταλήξουν τα δύο κύρια κόμματα της πολιτικής ζωής στην Αυστραλία, έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές του Σαββάτου, τονίζει σήμερα σημαίνων πολιτικός αναλυτής, επισημαίνοντας πως κανένας από τους δύο σχηματισμούς δεν έχει τη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.
 
Ο Άντονι Γκριν, που χρησιμοποιεί ειδικούς αλγόριθμους για να προβλέψει τα εκλογικά αποτελέσματα, τόνισε στην ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης ABC πως οι Εργατικοί και οι Συντηρητικοί θα εξασφαλίσουν από 73 έδρες αντίστοιχα στο Κοινοβούλιο, που συντίθεται από 150 βουλευτές.
 
Για τη δεδηλωμένη της απόλυτης πλειοψηφίας απαιτούνται 76 έδρες. Τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές και ένας Πράσινος θα κρίνουν τις πολιτικές ισορροπίες.
 
Τα προγνωστικά του Γκριν μεταβάλλονται όσο προστίθενται περισσότερες καταμετρημένες ψήφοι στα δεδομένα και η καταμέτρηση αναμένεται να περαιωθεί σε μία εβδομάδα, ή ακόμη περισσότερο.
 
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δίνουν στα δύο κόμματα από 71 έδρες.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε