Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αμερικανικού F16 στην Αδριατική

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αμερικανικού F16 στην Αδριατική

Εκπρόσωπος της αμεικανικής στρατιωτικής και αεροπορικής βάσης ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αμερικανικού F16, που εξαφανίστηκε χθες το βράδυ ανοικτά της Αδριατικής, ενώ αγνοείται και ο πιλότος του.

Όπως ανακοίνωσε: “Αμερικανοί αξιωματούχοι συντονίζουν τις έρευνες με τον ιταλικό στρατό. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση πάνω από την Αδριατική, όταν η βάση έχασε την επαφή με τον πιλότο γύρω στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδος)”.

Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στην αγνοούμενο πιλότο:”Οι ομάδες έρευνας εργάζονται με βάση την υπόθεση συντριβής του αεροσκάφους. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την οικογένεια του πιλότου η τύχη του οποίου αγνοείται ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό του”.

Ίχνη καυσίμου του αεροσκάφους βρέθηκαν τη νύχτα από πλοία του λιμενικού σώματος της Ραβέννας, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στις τοποθεσίες Λίντο ντι Σάβιο και Τσέρβια (της Εμίλια-Ρομάνια, στην ακτή τη Αδριατικής) όπου επικεντρώνονται στο εξής οι έρευνες, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Corriere della Sera.

Το αεροσκάφος που πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση μαζί με τρία ακόμη αεροσκάφη, χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ λίγο μετά το σήμα κινδύνου του πιλότου για κάποιο πρόβλημα, κατά την τελευταία του επαφή με τη βάση, γύρω στις 20.00 τοπική ώρα. Μόνο ο χειριστής του αεροσκάφους επέβαινε σε αυτό.

Σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA “το πρόβλημα ήταν τόσο αιφνίδιο και σοβαρό που αναμφίβολα ο πιλότος δεν είχε το χρόνο να ενεργοποιήσει στο σύστημα εκτίναξης του πιλότου”. Ο χειριστής του αεροσκάφους που πετούσε σε ζεύγος με αυτό που εξαφανίστηκε άκουσε το SOS που εξέπεμψε ο συνάδελφός του, αλλά δεν είδε πού έπεσε το F16, καθώς τα τέσσερα συνολικά αεροπλάνα που μετείχαν στην εκπαιδευτική πτήση, δεν πετούσαν κοντά το ένα στο άλλο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχασαν Αμερικανικό F16 στην Αδριατική – Αγνοείται ο πιλότος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε