Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνεχίζονται οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Συρία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανανέωσε για άλλον έναν χρόνο τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Συρίας.

 

Μάλιστα ο Ομπάμα κατηγόρησε τη Δαμασκό ότι υποθάλπει «τρομοκρατικές» οργανώσεις και πως επιθυμεί να διατηρεί πυραύλους και όπλα μαζικής καταστροφής.
 
Η παράταση των κυρώσεων δεν αποτελεί έκπληξη, ωστόσο επανέρχεται σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τις σχέσεις των δύο χωρών και παρά τις προσπάθειες του Ομπάμα για αποκατάστασή τους.
 
Στο μήνυμά του προς το Κογκρέσο, με το οποίο ειδοποιεί ότι ανανεώνει τις κυρώσεις που είχε επιβάλλει το 2004 ο προκάτοχός του Τζορτζ Μπους, ο Ομπάμα τονίζει πάντως πως η συριακή κυβέρνηση έχει κάνει «προόδους» για να σταματήσει η διείσδυση ξένων μαχητών στο Ιράκ.
 
Ωστόσο, προσθέτει, η Συρία εξακολουθεί να υποθάλπει τρομοκρατικές οργανώσεις και να διατηρεί όπλα μαζικής καταστροφής και πυραύλους» και συνιστά πάντοτε μία «ασυνήθιστη και ιδιαίτερη απειλή» για την «εθνική απειλή, την εξωτερική πολιτική και την οικονομία των ΗΠΑ».
Ο Ομπάμα καλεί τη Συρία να κάνει περαιτέρω «προόδους» στους τομείς που η Ουάσιγκτον θεωρεί πως καθιστούν αναγκαίες τις κυρώσεις, προκειμένου αυτές να αρθούν στο μέλλον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε