Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνοδεία ισραηλινών πλοίων στο Ασντότ το Dignite al Karama

ΦΩΤΟ REUTERS

Το γαλλικό γιοτ που προσπάθησε να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας και κατελήφθη από ισραηλινούς κομάντο του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στο λιμάνι Ασντότ.

Το Dignite al Karama έφτασε στο ισραηλινό λιμάνι περίπου στις 17:30, οδηγούμενο από τρία πλοία του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, μετέδωσε ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο γιοτ επέβαιναν 16 άνθρωποι: Γάλλοι, Καναδοί, Σουηδοί, Έλληνες, η γνωστή ισραηλινή δημοσιογράφος της Haaretz Αμίρα Χάας και δύο δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα.

Μόλις έφτασαν στο Ασντότ στους 16 ακτιβιστές δόθηκε φαγητό και νερό και τώρα αναμένεται να ανακριθούν προτού τους αναλάβουν το υπουργείο Εσωτερικών και οι υπηρεσίες μετανάστευσης του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Εξάλλου η Γαλλία κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να αντιδράσει με “μέτρο” και “υπευθυνότητα” απέναντι στους επιβαίνοντες στο γαλλικό γιοτ.

“Επισημάναμε εδώ και αρκετές ημέρες στις ισραηλινές αρχές ότι αν το γαλλικό πλοίο προσπαθήσει να σπάσει τον αποκλεισμό (της Γάζας) και οι ισραηλινές αρχές αποφασίσουν να το σταματήσουν, περιμένουμε από αυτές να αντιδράσουν με υπευθυνότητα και μέτρο, σεβόμενες όλα τα δικαιώματα των πολιτών και επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν άμεσα στη Γαλλία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό.

“Η πρεσβεία της Γαλλίας και το γενικό προξενείο της Γαλλίας στο Τελ Αβίβ έχουν κινητοποιηθεί για να προσφέρουν προξενική προστασία στους υπηκόους μας”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατελήφθη από ισραηλινούς πεζοναύτες το γαλλικό σκάφος που έπλεε προς τη Γάζα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε