Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συντονισμένες απεργίες εξήγγειλαν τα βρετανικά συνδικάτα

Συντονισμένες απεργίες εξήγγειλαν τα βρετανικά συνδικάτα
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.09.2010 | 16:31
Πρώτη δημοσίευση: 13.09.2010 | 16:31

Τσουνάμι απεργιακών κινητοποιήσεων έρχεται στη Βρετανία καθώς τα συνδικάτα σηκώνουν το... λάβαρο της επανάστασης κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης Κάμερον.

Οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο των Συνδικάτων (TUC), τη συνομοσπονδία στην οποία συμμετέχουν τα περισσότερα συνδικάτα της Βρετανίας, υιοθέτησαν με συντριπτική πλειοψηφία πρόγραμμα δράσης κατά των περικοπών του προϋπολογισμού.

Το πρόγραμμα προβλέπει την πραγματοποίηση εκστρατείας υπεράσπισης των δημοσίων υπηρεσιών. Περιλαμβάνει επίσης «την υποστήριξη διασυνδικαλιστικών απεργιών και ένα συντονισμό, σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο, για να αντιταχθούμε στις επιθέσεις κατά της απασχόλησης, των μισθών και των δημοσίων υπηρεσιών».

«Δεν είναι μια κυβέρνηση συνασπισμού, αλλά μια κυβέρνηση καταστροφής», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του TUC Μπρένταν Μπάρμπερ. «Η κυβέρνηση συνασπισμού ξεκίνησε μια σφαγή στις δημόσιες υπηρεσίες μας», δήλωσε ο Ντέιβ Πρέντις, του συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων Unison. «Εφόσον υπάρχει μια συντονισμένη επίθεση εναντίον μας, πρέπει να έχουμε μια συντονισμένη απάντηση», τόνισε ο Μπομπ Κρόου του συνδικάτου σιδηροδρομικών RMT.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο