Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Συντριβή αεροπλάνου στη Ρωσία: Βρίσκουν εκατοντάδες ανθρώπινα μέλη, αλλά όχι πτώματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζονται για τον εντοπισμό των πτωμάτων των επιβαινόντων του μοιραίου Τουπόλεφ, καθώς μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μόλις 12 από αυτά αλλά και εκατοντάδες ανθρώπινα μέλη.

Χιλιάδες άνθρωποι αλλά και 45 σκάφη, 15 αεροπλάνα, 16 ελικόπτερα και πολλά drones, συνεχίζουν τις έρευνες για να βρεθούν συντρίμμια του Τουπόλεφ, που θα δώσουν περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αεροπλάνο συνετρίβη δύο μόλις λεπτά μετά τον ανεφοδιασμό του στο Σότσι.

Το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά που εντοπίστηκε, έχει μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Άμυνας στο Λιουμπέρτσι, κοντά στη Μόσχα, προκειμένου να εξεταστεί από τους ειδικούς. Το υπουργείο διευκρίνισε ότι περιέχει τις παραμέτρους της πτήσης και είναι “σε ικανοποιητική κατάσταση”. Το δεύτερο κουτί, ο καταγραφέας των συνομιλιών, δεν έχει ανασυρθεί ακόμη από τη θάλασσα.

Καθηλωμένα μέχρι νεωτέρας τα Τουπόλεφ

Το πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο μια μη κατονομαζόμενη πηγή, μετέδωσε νωρίτερα ότι οι ρωσικές αρχές καθήλωσαν όλα τα αεροσκάφη Tu-154 μέχρι να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγωδίας. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Σοκόλοφ χαρακτήρισε “παράλογη” μια συζήτηση για τον παροπλισμό των συγκεκριμένων αεροσκαφών. Όπως είπε, η τελική απόφαση θα ληφθεί από το υπουργείο Άμυνας, στο οποίο ανήκε το Tu-154.

Ωστόσο, η απόφαση του υπουργείου δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από τις ιδιωτικές εταιρείες, εξήγησε. Πρόσθεσε ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν ακόμη το μοντέλο Tu-154 B-2 και θα πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιες αν θα τα καθηλώσουν ή όχι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε