Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία – Μετέφερε ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας

Συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία – Μετέφερε ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας

– 25 με 27 οι νεκροί της αεροπορικής τραγωδίας στην Κολομβία σύμφωνα με τους πυροσβέστες που έχουν φτάσει στο σημείο της συντριβής – Φόβοι ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 75!
– Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τον αριθμό των επιζώντων – Κάποιοι μιλούν για έξι άλλοι για 15
– Ανάμεσα στους επιζώντες τουλάχιστον δυο παίκτες της Chapecoense, της ποδοσφαιρικής ομάδας από τη Βραζιλία που ταξίδευε στο Μεντεγίν για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ
– Συγκλονίζει η πρώτη εικόνα του αεροσκάφους της εταιρίας Lamia που έπεσε κοντά στο Μεντεγίν
– Το αεροπλάνο κόπηκε στα δυο μετά τη συντριβή! – Σταμάτησαν οι έρευνες λόγω καταρρακτώδους βροχής!
– 81 οι επιβαίνοντες, 72 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα – Είχε απογειωθεί από το Σάο Πάολο και έκανε στάση στη Βολιβία πριν κατευθυνθεί στην Κολομβία

Αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν 81 άνθρωποι συνετρίβη στην Κολομβία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά άγνωστο ακόμη πόσοι. Σύμφωνα με πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο της συντριβής, έχουν καταμετρηθεί 25 με 27 νεκροί. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί ζωντανοί τουλάχιστον 15 άνθρωποι και έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία.

Το αεροσκάφος της εταιτίας Lamia, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών αεροπορίας, έπεσε πιθανότατα λόγω ηλεκτρικής βλάβης. Είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου, λίγο πριν χαθεί από τα ραντάρ.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στις 10:15 (τοπική ώρα) στην περιοχή Cerro Gordo, περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από την πόλη La Union κοντά στο Μεντεγίν. Επέβαιναν 72 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει κοπεί στα δυο!

Φωτογραφία Twitter @AndresFelipe

«Επιβεβαιωμένο. Το αεροσκάφος CP2933 μετέφερε την ομάδα ChapecoenseReal. Όπως φαίνεται, υπάρχουν επιζώντες», έγραψε στο Twitter η αρχή του αεροδρομίου José Maria Cordova. Ανάμεσα στους επιζώντες είναι ο Αλαν Ρουσέλ, παίκτης της Chapecoense, ο οποίος νοσηλεύεται στην Εντατική.

Επέζησε επίσης και ο τερματοφύλακας της ομάδας, Ντανίλο, ο οποίος μάλιστα έχει επικοινωνήσει και με τη σύζυγό του και ο Ραφαέλ Ενζέλ, Βραζιλιάνος δημοσιογράφος.

Φωτογραφία EFE / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το αεροπλάνο που μεταξύ άλλων μετέφερε και τα μέλη της βραζιλιάνικης ομάδας ποδοσφαίρου Chapecoense, που πήγαινε στην Κολομβία για τον τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ, έχει καταστραφεί ολοσχερώς!

«Όπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε νωρίτερα στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής ετοιμάζονται να δεχθούν τους τραυματίες. Ο ίδιος είπε ότι το αεροπλάνο έχει κοπεί σε δυο κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Οι οικογένειες και τα στελέχη της Σαπεκοένσε περιμένουν νέα για την τύχη των ανθρώπων τους. Η εικόνα είναι χαρακτηριστική…

Φωτογραφία EFE / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία EFE / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων σταμάτησαν λόγω της καταρρακτώδους βροχής. Νωρίτερα, δυο ελικόπτερα έχουν είχαν “σηκωθεί” για να ερευνήσουν από αέρος την περιοχή και να αναζητήσουν επιζώτες.

Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν, δεν είναι δυνατή λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών», σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου. Γι’ αυτό και έχει γίνει έκκληση να φτάσουν στο σημείο αυτοκίνητα 4Χ4 ώστε να προσεγγίσουν το σημείο της συντριβής.

Ανάμεσα στους επιβάτες του αεροπλάνου ήταν και οι παίκτες της βραζιλιάνικης ομάδας Chapecoense, που ταξίδευε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν. Προορισμός του αεροπλάνου ήταν το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρία Κόρδοβα στο Ριονέγκρο, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κολομβίας.

Νωρίτερα μάλιστα, τα μέλη της ομάδας είχαν ανεβάσει φωτογραφία στο twitter μέσα από το αεροπλάνο αλλά και video πριν από την επιβίβασή τους.

Μετά από την είδηση για τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Chapecoense, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής CONMEBOL ανακοίνωσε την αναστολή του Copa Sudamericana.

Με πληροφορίες από rt.com και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε