Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συρία: 1.300 νεκροί απο την αρχή της εξέγερσης

Συρία: 1.300 νεκροί απο την αρχή της εξέγερσης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.06.2011 | 21:20
Πρώτη δημοσίευση: 05.06.2011 | 21:17

Τους 1.300 φθάνουν οι νεκροί απ το ξεκίνημα των λαϊκών κινητοποιήσεων γιά περισσότερη Δημοκρατία, στα μέσα Μαρτίου ως σήμερα, εκτιμά η αντι-καθεστωτική αντιπολίτευση.

"Οι συριακές δυνάμεις ασφάλειας αντιμετώπισαν, σήμερα, ένα πλήθος αντι-καθεστωτικών διαδηλωτών στην πόλη Ιντλίμπ με πυρά βαρέων αυτομάτων όπλων και με χειροβομβίδες", σύμφωνα με εκπροσώπους των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τους ίδιους, "προκλήθηκε ο θάνατος τουλάχιστον δύο διαδηλωτών, ενώ πάρα πολλοί διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί, ακόμα και μικρά παιδιά".

  Το συριακό 'Παρατηρητήριο γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα' αναφέρει σήμερα απ την πλευρά του 14 θανάτους πολιτών το τελευταίο 24ωρο σαυτήν την περιοχή της Συρίας.

Οπως επίσης αναφέρει το Παρατηρητήριο, "συνολικά, περίπου 1.300 είν οι νεκροί μετά τις 15 Μαρτίου", οπότε ο λαός άρχισε να ζητεί, επίμονα και δυναμικά, περισσότερες πολιτικές ελευθερίες απ το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, που ανήλθε στην εξουσία στη διάρκεια του 2.000, μετά τον θάνατο του πατρός του Χάφεζ-αλ Ασαντ.

  Στο μεταξύ, μέσα σε κήπο στην πόλη Χάμα εντοπίστηκαν σήμερα 23 πτώματα--πιθανολογείται ότι είναι διαδηλωτών της μεγάλης κινητοποίησης της Παρασκευής στην ίδια πόλη.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο