Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συρία: 18 νεκροί σε μία νύχτα

Συρία: 18 νεκροί σε μία νύχτα

Βομβαρδίζεται η Δαμασκός από κυβερνητικά στρατεύματα.

Δεκαοχτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες τη νύχτα, οι δώδεκα από τους οποίους στην επαρχία της Δαμασκού, η οποία βομβαρδίζεται από κυβερνητικά στρατεύματα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή που εδρεύει στο Λονδίνο, επτά πολίτες, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες, σκοτώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα στην Ντούμα, 13 χλμ βορειοδυτικά της Δαμασκού από οβίδες που έρριξαν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Στην ίδια επαρχία, ένας άνδρας, η γυναίκα του και το παιδί τους σκοτώθηκαν όταν ρουκέτα έπεσε στο σπίτι τους στο Ιρμπίν, ένας πολίτης σκοτώθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων στην Ταλ και ένας φοιτητής σκοτώθηκε από πυρά στην περιοχή Ασραφιάτ-Σαχνάγια.

Στις συνοικίες Μαζέ και Καφάρ Σουσέ της Δαμασκού, πάνω από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκανε λόγο για εκρήξεις και πυρά στη διάρκεια επιδρομών στις δυο αυτές συνοικίες, στις οποίες οργανώνονται συχνά σημαντικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος.

Στην επαρχία Ντεράα της νότιας Συρίας, δυο αντάρτες σκοτώθηκαν τη νύχτα σε συγκρούσεις με τακτικά στρατεύματα στη Χαμπάμπ.

Ανάλογες συγκρούσεις σημειώθηκαν τη νύχτα στην Κοντσάγια, κοντά στη Δαμασκό και σε συνοικία της Λατάκειας, ενώ τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβάρδισαν πολλές άλλες περιοχές, ιδιαίτερα την επαρχία της Χάμα.

Στη Χομς της κεντρικής Συρίας ακούσθηκαν ισχυρές εκρήξεις σε πολλές συνοικίες.

Επίσης, τέσσερις άνδρες του τακτικού στρατού σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες, τρεις σε μάχες στη Χομς και ένας από έκρηξη σε βιομηχανική ζώνη της Δαμασκού.

Διαβάστε

Δολοφονίες, εκτελέσεις, λεηλασίες, βασανιστήρια… η καθημερινότητα της Συρίας

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε