Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Συρία: 20 νεκροί σε μία μέρα!

Συρία: 20 νεκροί σε μία μέρα!

Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον πολλών διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ανάμεσά στους νεκρούς είναι και εννέα στρατιώτες, που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια συγκρούσεων με λιποτάκτες, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Οκτώ στρατιώτες του τακτικού στρατού σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με ομάδες λιποτακτών στις περιοχές Καφάρχαμς και Νάουα”, της επαρχίας Ντεράα, όπου ένας ακόμη στρατιώτης είχε χάσει τη ζωή του σήμερα το πρωί, επισημαίνει η οργάνωση, που έχει την έδρα της στη Βρετανία.

Εξάλλου 11 άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σε όλη τη χώρα και δεκάδες τραυματίστηκαν κυρίως απο τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Η πλειοψηφία αυτών σκοτώθηκε στη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων σε πολλές συριακές πόλεις που πραγματοποιήθηκαν για να τιμηθεί η 30η επέτειος από τη σφαγή στη Χάμα το 1982, με το σύνθημα “Χάμα, συγχώρεσέ μας”, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο και τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

Διαβάστε
Στις φλόγες ξανά η Αίγυπτος – Σφοδρές συγκρούσεις με νεκρούς και τραυματίες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε