Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Συρία: 30 νεκροί σε πρατήριο καυσίμων – Δώδεκα μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν

Συρία: 30 νεκροί σε πρατήριο καυσίμων – Δώδεκα μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν

Τουλάχιστον δώδεκα μέλη μιας οικογένειας, στην πλειονότητά τους παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορική επιδρομή των συριακών ένοπλων δυνάμεων, ενώ 30 ήταν οι νεκροί σε πρατήριο καυσίμων που βομβαρδίστηκε.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το πυροβολικό βομβάρδισε το πρωί περιοχές στην Ντούμα και στη Χαράστα, βορειοδυτικά της Δαμασκού, καθώς και μια περιοχή κοντά στην Καμπούν της Δαμασκού, ενώ βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και σε συνοικίες νότια της πρωτεύουσας.
  
 Ένα μικρό κορίτσι σκοτώθηκε σε ένα βομβαρδισμό στη Σαρακέμπ, στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, κατά το Παρατηρητήριο.
  
Στη συνοικία Μουλέιχα της Δαμασκού, τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα πρατήριο καυσίμων, όταν το βομβάρδισαν συριακά μαχητικά, σύμφωνα με δύο ακτιβιστές της αντιπολίτευσης οι οποίοι βρέθηκαν επιτόπου.

“Μέτρησα τουλάχιστον 30 σορούς. Ήταν είτε καμένες ή διαμελισμένες», δήλωσε ο Αμπού Σαΐντ, ένας αντικαθεστωτικός που πήγε στο σημείο, μία ώρα αφού έγινε η επιδρομή στη 13:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Ένας άλλος ακτιβιστής, ο Αμπού Φουάντ, είπε ότι μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την περιοχή την ώρα που έφθανε ένα φορτίο καυσίμων και ενώ πλήθος ανθρώπων έσπευσε εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: Νέοι βομβαρδισμοί κοντά στη Δαμασκό – Πρόθυμη η κυβέρνηση για ειρηνική λύση

Συρία: Οι αντάρτες επιτέθηκαν σε στρατόπεδο

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε