Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συρία: Ανατίναξαν αγωγό πετρελαίου- Βομβαρδίζεται ξανά το Χαλέπι

Συρία: Ανατίναξαν αγωγό πετρελαίου- Βομβαρδίζεται ξανά το Χαλέπι

Άγνωστοι προκάλεσαν έκρηξη τα ξημερώματα σε αγωγό μεταφοράς αργού πετρελαίου στην περιοχή Χάσακα, στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, ενώ απήγαγαν τον διοικητή της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Άγνωστοι ανατίναξαν έναν αγωγό αργού πετρελαίου στην περιοχή Ουμ Μαντφάα στα νότια της Χάσακα, προκαλώντας μια τεράστια πυρκαγιά, και απήγαγαν τον διευθυντή του σταθμού [της πυροσβεστικής] της Ταλ Μπάιντα», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, ο συριακός στρατός σφυροκοπούσε συνοικίες στο ανατολικό τμήμα της πόλης Χαλέπι, κατά την ίδια μη κυβερνητική οργάνωση, που έκανε ακόμη λόγο για επίθεση των ανταρτών με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον ενός οδοφράγματος του στρατού στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ.

Οι συνοικίες Μάισαρ και Χανάνο υπέστησαν βομβαρδισμούς, κατά την ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο ακτιβιστών, γιατρών και αυτοπτών μαρτύρων.

Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, ένα δίκτυο ακτιβιστών, ανέφεραν από την πλευρά τους ότι η συνοικία Σαχούρ σφυροκοπείται επίσης από το στρατό με πυροβολικό.

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν παράλληλα και σε άλλες περιοχές στην επαρχία Χαλέπι με τουλάχιστον έναν πολίτη να βρίσκει το θάνατο στην Αντάν.

Χθες τουλάχιστον 305 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας στη Συρία, απολογισμός που είναι ο βαρύτερος για μια ημέρα από το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του Άσαντ τον Μάρτιο του 2011.

Διαβάστε
SOS OHE για τους πρόσφυγες της Συρίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε