Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Συρία: Αντάρτες εκτέλεσαν πάνω από 20 στρατιώτες

Συρία: Αντάρτες εκτέλεσαν πάνω από 20 στρατιώτες

Τουλάχιστον 20 Σύροι στρατιώτες εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από τους αντάρτες το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Χαλέπι, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

“Οι στρατιώτες συνελήφθησαν στο στρατώνα Χανάνο την Παρασκευή ή το Σάββατο από τους αντάρτες και μετά εκτελέστηκαν αλλού. Τα χέρια τους ήταν δεμένα και τα μάτια τους καλυμμένα”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, πρόεδρος του OSDH και παρουσίασε και ένα βίντεο.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από το OSDH δείχνει είκοσι πτώματα ανδρών που φορούν στολή, μπρούμυτα με τα κεφάλια τους ματωμένα να ακουμπούν στο πεζοδρόμιο.

Μπροστά τους στέκονται ένοπλοι άνδρες με πολιτικά ρούχα ή με στολή, και ένας από αυτούς κάνει το σήμα της νίκης. “Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος” φωνάζει ένας άλλος, ενώ ένας τρίτος ξεστομίζει μια λέξη περιφρόνησης για τα θύματα.

Οι αντάρτες είχαν επιτεθεί την Παρασκευή σε ένα στρατώνα όπου στεγάζονταν η στρατιωτική αστυνομία, οι ειδικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των ταραχών και ένα κέντρο κατάταξης. Οι αντάρτες είχαν καταφέρει να εισέλθουν σε αυτόν τον τομέα απ’ όπου εκδιώχθηκαν μετά από σκληρές μάχες.

Στις 15 Αυγούστου, μια εξεταστική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών κατηγόρησε τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τους σαμπίχα (φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή) για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και την ένοπλη αντιπολίτευση για εγκλήματα πολέμου, αλλά σε πολύ πιο περιορισμένη κλίμακα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε