Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Συρία: Αντάρτες σκότωσαν 21 μέλη επίλεκτης φρουράς του Άσαντ

Συρία: Αντάρτες σκότωσαν 21 μέλη επίλεκτης φρουράς του Άσαντ

Φονική ενέδρα σε μικρό στρατιωτικό λεωφορείο, σε βορειοδυτικό προάστιο της Δαμασκού, έστησαν Σύροι αντάρτες με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 21 μέλη της επίλεκτης Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε, επικαλούμενο μια ιατρική πηγή και αυτόπτες μάρτυρες, πως οι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Κουντσάγια, η οποία βομβαρδιζόταν από τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ αφότου αντάρτες εισήλθαν στην περιοχή.

Η Ρεπουμπλικανική Φρουρά υπερασπίζεται ειδικά την πρωτεύουσα και ο στρατός αύξησε τις επιχειρήσεις του χθες το πρωί στην Κουντσάγια, είπαν κάτοικοι της Δαμασκού. Ανέφεραν ισχυρές εκρήξεις και πρόσθεσαν πως μια μεγάλη στρατιωτική φάλαγγα κατευθύνεται προς την περιοχή.

Ακτιβίστρια της αντιπολίτευσης που ζει κοντά στην Κουντσάγια είπε πως οι δυνάμεις του Άσαντ απέκλεισαν σήμερα δρόμους και άμαχοι έχουν αποκλειστεί στην περιοχή.

“Ο βομβαρδισμός άρχισε και πάλι σήμερα το πρωί. Ένας φίλος μου κατάφερε να διαφύγει τη νύκτα από πίσω δρόμους. Είπε πως οι δυνάμεις του καθεστώτος εισβάλλουν στην περιοχή και σκότωσαν πέντε ανθρώπους”, είπε η ακτιβίστρια μέσω του Skype, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

“Αυτοί που εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί προσπαθούν να φύγουν, αλλά φοβούνται τους ελεύθερους σκοπευτές”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στιγμή της συριακής επίθεσης στην Τουρκία – Ετοιμάζεται για επέμβαση η Άγκυρα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε