Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Συρία: Η έκκληση της τραυματισμένης Γαλλίδας δημοσιογράφου για βοήθεια – ΒΙΝΤΕΟ

Η Εντίτ Μπουβιέ είναι δημοσιογράφος της εφημερίδας Figaro και τραυματίστηκε χθές στη Χομς, κατά τον βομβαρδισμό του κέντρου Τύπου που σκοτώθηκαν οι δύο δημοσιογράφοι.

Η Μπουβιέ δήλωσε σήμερα ότι πρέπει “να εγχειριστεί το συντομότερο δυνατόν” και ζήτησε να κηρυχθεί “όσο πιο γρήγορα γίνεται” κατάπαυση του πυρός ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί στο Λίβανο. “Έχω σπάσει το μηρό μου (…) Είναι ανάγκη να εγχειριστώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, είπε η δημοσιογράφος της εφημερίδας Figaro σε ένα βίντεο που ανήρτησαν στο YouTube οι αντάρτες.

Η Μπουβιέ ήταν ξαπλωμένη, ήρεμη και χαμογελαστή, έχοντας στο πλευρό της τον Γάλλο φωτορεπόρτερ Ουίλιαμ Ντανιέλ. “Χρειάζομαι ένα ασθενοφόρο ή ένα αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση για να με μεταφέρει στο Λίβανο”, πρόσθεσε η δημοσιογράφος.

Ο έτερος τραυματίας, ο Βρετανός φωτορεπόρτερ Πολ Κονρόι, ετοιμάζεται να φύγει από την Χομς. “Εξ όσων γνωρίζουμε ο Πολ Κονρόι ετοιμάζεται να φύγει από τη Χομς για κάποια γειτονική χώρα προκειμένου να λάβει ιατρική βοήθεια”, ανέφερε από το Λονδίνο μια εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.

Αναφερόμενος στη μεταφορά της σορού της Κόλβιν στη Βρετανία ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε στο BBC ότι “έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες”, αποφεύγοντας όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας Αντνάν Μαχμούντ δήλωσε ότι ο κυβερνήτης της Χομς έλαβε εντολή να απομακρύνει τους ξένους δημοσιογράφους που έχουν τραυματιστεί καθώς και τις σορούς των δύο συναδέλφων τους.

Επίσης, από την πλευρά της η Γαλλία δηλώνει, “Εχουμε πλήρως κινητοποιηθεί για να παράσχουμε βοήθεια στους συμπατριώτες μας που βρίσκονται στην Χομς”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συρία: Δε φταίμε εμείς, οι δημοσιογράφοι ήρθαν με δική τους ευθύνη

Συρία: Δύο δυτικοί βετεράνοι δημοσιογράφοι νεκροί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε