Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Συρία: Μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα εκτέλεσαν τρεις στρατιώτες

Συρία: Μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα εκτέλεσαν τρεις στρατιώτες

Οι ριζοσπάστες ισλαμιστές μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα εκτέλεσαν τρεις στρατιώτες στην ανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: “Το Μέτωπο αλ Νόσρα εκτέλεσε τρεις αιχμαλώτους στρατιώτες σε ένα κτίριο των τεχνικών υπηρεσιών στη Ντέιρ αλ Ζορ”.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Διαδίκτυο το Παρατηρητήριο φαίνονται τρεις άνδρες να είναι καθισμένοι μπροστά από μια μαύρη σημαία, ενώ γύρω τους βρίσκονται μαχητές που κρατούν Καλάσνικοφ. Οι αιχμάλωτοι ανέφεραν τα ονόματα και τον τόπο καταγωγής τους, την ώρα που ο άνδρας που τους ανέκρινε δήλωσε ότι πρόκειται για αλαουίτες, μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των σιιτών στην οποία ανήκει και ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι μαχητές του αλ Νόσρα κατηγόρησαν έναν από τους στρατιώτες ότι βίασε μια γυναίκα. Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ράχμαν, οι τρεις άνδρες αιχμαλωτίστηκαν το Σάββατο, όμως ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πότε και πού εκτελέστηκαν.

Χθες, 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από βίαια επεισόδια σε διάφορα σημεία της Συρίας, μεταξύ αυτών 48 πολίτες, 18 αντάρτες και 12 στρατιώτες. Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης ότι στην επαρχία Χομς, έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την επίθεση των ανταρτών εναντίον των οχημάτων, στα οποία επέβαιναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί το Youtube έκλεισε το λογαριασμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Συρία: 30 νεκροί σε πρατήριο καυσίμων – Δώδεκα μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε