Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Συρία: Νέες συγκρούσεις στο Χαλέπι

Συρία: Νέες συγκρούσεις στο Χαλέπι

Συγκρούσεις για δεύτερη μέρα στο Χαλέπι ανάμεσα στους αντάρτες και το στρατό, ο οποίος ανέκτησε έδαφος στη Δαμασκό κατά τη χθεσινή ημέρα, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι σ΄ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, “οι συγκρούσεις συνεχίζονται από χθες το πρωί ανάμεσα στις τακτικές δυνάμεις και τους αντάρτες στη συνοικία Σαλαχεντίν, στο Χαλέπι”.

Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, της αντιπολίτευσης, μιλούν για “έξοδο των κατοίκων της συνοικίας αυτής, εξαιτίας φόβων για βομβαρδισμούς και επίθεσης”.

Στη Δαμασκό, όπου η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη, δεν ακούσθηκε κανένας βομβαρδισμός στη διάρκεια της νύχτας στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο ο στρατός βομβάρδισε τις περιοχές Καντάμ και Ασάλι στη νότια περιφέρεια της πρωτεύουσας.

Ο στρατός ανέκτησε χθες ύστερα από σφοδρές μάχες τον έλεγχο της συνοικίας Μιντάν, ενώ σύμφωνα με πηγή ασφαλείας, ελέγχει πλέον και τις συνοικίες Τανταμούν (νότια), Καμπούν και Μπαρζέ (ανατολικά). Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν χθες και στις συνοικίες Ζομπάρ, Ρουκνεντίν, Μαζέ, Καφάρ Σουσέ και Νταράγια.

Στη Χομς, πολλές συνοικίες, μεταξύ των οποίων η Χαλντιγέ, βομβαρδίστηκαν από το στρατό. Μάχες αναφέρθηκαν και στην πόλη Ντεΐρ Ζορ.

Συνολικά 233 άνθρωποι-153 πολίτες, 43 στρατιώτες και 37 αντάρτες-σκοτώθηκαν χθες στη Συρία.

Διαβάστε
Συρία: 177 νεκροί σε μία μέρα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε