Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συρία: Ο στρατός περικύκλωσε δύο πόλεις

Εκατοντάδες άρματα μάχης και άλλα στρατιωτικά οχήματα έχουν αναπτυχθεί στο Ντέιρ Εζόρ και γύρω από την πόλη Χομς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Περίπου 250 άρματα και τεθωρακισμένα βρίσκονται σε τέσσερις συνοικίες του Ντέιρ Εζόρ”, στο Μπουρ Σαΐντ, το Χαρίκα, στο αεροδρόμιο και την περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της υπηρεσίας πολιτικής ασφάλειας, είπε ο ακτιβιστής Ράμι Άμπντελ Ραχμάν ο οποίος υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι της πόλης, φοβούμενοι το στρατό, έχουν αρχίσει να την εγκαταλείπουν από την Τετάρτη.

Στη Χομς υπάρχουν πολλά στρατιωτικά οχήματα στη συνοικία Μπαμπ αλ-Σιμπάα, είπε. Επικαλούμενος ακτιβιστές με τους οποίους επικοινώνησε, υποστήριξε ότι από τις 8 το πρωί ακούγονται πυρά στις περισσότερες συνοικίες της πόλης.

Η οργάνωση δεν διαθέτει καμία πληροφορία για το τι συμβαίνει στη Χάμα, στην κεντρική Συρία, αφού οι αρχές έχουν κόψει τις τηλεπικοινωνίες για να πλήξουν τις “ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες” στις οποίες αποδίδουν τις ταραχές. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην πόλη αυτή από την περασμένη Κυριακή, όταν ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση του στρατού για την καταστολή των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με την οργάνωση του Ραχμάν τουλάχιστον 2.038 άνθρωποι — εκ των οποίων οι 389 στρατιώτες και αστυνομικοί — έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη των κινητοποιήσεων κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, στα μέσα Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης
Σφάζουν κόσμο στο Ραμαζάνι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε