Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συρία: Πάνω απο 50 νεκροί μόνο σήμερα

Συρία: Πάνω απο 50 νεκροί μόνο σήμερα

Οι αντάρτες που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχασαν τέσσερις μαχητές και σκότωσαν έξι στρατιώτες σε μια επίθεσή τους σήμερα σε πετρελαϊκό κοίτασμα στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαωμάτων «οι μάχες διήρκεσαν δύο ώρες. Έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν κι ένας αριθμός τους αιχμαλωτίστηκε, ενώ τέσσερις αντάρτες έχασαν τη ζωή τους».

Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, μια οργάνωση των αντικαθεστωτικών στη Συρία, επιβεβαίωσαν την επίθεση στο πετρελαϊκό κοίτασμα Ουόρντ στην Ντουάιρ και το θάνατο τεσσάρων ανταρτών, αναφέροντας παράλληλα ότι αιχμαλωτίστηκαν εννιά στρατιώτες του καθεστώτος.

Η παραγωγή πετρελαίου στη Συρία, που ανερχόταν πριν από το ξέσπασμα της εξέγερσης στη χώρα στα μέσα του Μαρτίου του 2011 σε 420.000 βαρέλια την ημέρα, έχει υποδιπλασιαστεί μετά την κλιμάκωση της βίας. Το παραγόμενο πετρέλαιο προορίζεται κατά κύριο λόγο για εγχώρια κατανάλωση.

Τα πετρελαϊκά κοιτάσματα φυλάσσονται από μονάδες του στρατού ειδικευμένες γι’ αυτό.

Στο μεταξύ, οι σφοδρές μάχες συνεχίστηκαν σήμερα στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Ο Ελεύθερος Συριακός
Στρατός (ΕΣΣ) επιτέθηκε σε ένα κτίριο όπου βρίσκονταν 300 ως 400 άνδρες του τακτικού στρατού, των υπηρεσιών ασφαλείας και προσκείμενων στο καθεστώς παραστρατιωτικών ομάδων αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μετά την επέμβαση ελικοπτέρων.

Ελικόπτερα και πυροβολικό βομβάρδισαν τις συνοικίες Σαλαχεντίν και Σούκαρι, Σάχουρ και Σάαρ, και «έμοιαζαν να ετοιμάζονται για χερσαία επίθεση», είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου που εδρεύει στο Λονδίνο.

Στη βία και τις συγκρούσεις σήμερα, ανέφερε εξάλλου η ΜΚΟ, σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής 51 άνθρωποι, εξ αυτών 30 πολίτες.

Διαβάστε

Εγκαταλείπουν ένας-ένας τον Άσαντ – Έφυγαν από το Χαλέπι οι παρατηρητές του ΟΗΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε