Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Συρία: “Παράλογες” οι εκλογές που οργανώνει ο Άσαντ

Συρία: “Παράλογες” οι εκλογές που οργανώνει ο Άσαντ

Η κύρια συνιστώσα της συριακής αντιπολίτευσης κατήγγειλε τις “παράλογες” βουλευτικές εκλογές που οργανώνει σήμερα το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που έχει “αιματοκυλίσει” τη χώρα.

“Εκατομμύρια Σύροι έχουν ορκιστεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο να κάνουν να πέσει το δολοφονικό καθεστώς. Αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση τις εκκλήσεις για ανανέωση της νομιμότητας αυτού του καθεστώτος μέσω παράλογων εκλογών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο.

“Αυτός που αιματοκυλάει τη Συρία, που έχει προκαλέσει την έξοδο δύο εκατομμυρίων Σύρων και που πυροβολεί εναντίον του συριακού λαού δεν διαθέτει καμιά νομιμότητα για να συντάξει ένα Σύνταγμα, να θεσπίσει έναν εκλογικό νόμο ή να συγκαλέσει εκλογές”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

“Οι Σύροι γνωρίζουν το δρόμο: θέλουν την πτώση του καθεστώτος της τυραννίας και της υποτέλειας. Θέλουν να ψηφιστεί ένα νέο δημοκρατικό σύνταγμα που τους καθιστά ίσους και θεσπίζει δημοκρατικούς θεσμούς που εγγυώνται την ελευθερία και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων”, προστίθεται σ’ αυτή.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο καλεί τέλος τους Σύρους “να απεργήσουν και να διαδηλώσουν για να δηλώσουν πως αρνούνται αυτή την κωμωδία που περιφρονεί τους χιλιάδες πεσόντες μάρτυρες”.

“Το καθεστώς του Άσαντ δείχνει έτσι πως περιφρονεί το διεθνές σχέδιο εξόδου από την κρίση που προβλέπει την εγκαθίδρυση ενός αληθινού δημοκρατικού καθεστώτος στη Συρία”, συνεχίζει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο.

Η ψηφοφορία διεξάγεται ενώ στη χώρα μαίνεται η βία. Πέντε εκρήξεις ακούστηκαν στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ, όπου ο κόσμος σε αρκετές πόλεις μποϊκοτάρει τις εκλογές, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συρία: Δακρυγόνα και συνθήματα στις κηδείες των θυμάτων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε