Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συρία: Πνίγουν στο αίμα την Ντεράα, την πόλη που άρχισε η εξέγερση

Διαδηλωτής εναντίον άρματος μάχης ΦΩΤΟ REUTERS

Εκατοντάδες άνδρες των συριακών δυνάμεων ασφαλείας, υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης, εισήλθαν χαράματα στην πόλη Ντεράα της νότιας Συρίας.

Σύμφωνα με παρατηρητές ο αριθμός των νεκρών που τις τελευταίες ημέρες ξεπερνάει τους 120 αναμένεται να αυξηθεί καθώς στην πόλη ακούγονται συνεχείς ριπές πολυβόλων.

Καρε - καρε η επίθεση με πέτρες από διαδηλωτη εναντιον του άρματος μάχης

“Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας εισήλθαν κατά εκατοντάδες στην πόλη υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Λευκωσία, ο ακτιβιστής Αμπντάλα Αλ-Χαρίρι.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν σύμφωνα με τις μαρτυρίες στην πόλη αφού βύθισαν όλη την περιοχή στο σκοτάδι και άρχισαν να πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση.

Η λαϊκή εξέγερση στη Συρία ξεκίνησε από τη Ντεράα όπου δεκάδες Σύροι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η Συρία έκλεισε σήμερα όλα τα μεθοριακά περάσματα με τη γειτονική της Ιορδανία.

Ανώτερος διπλωμάτης στη ιορδανική πρωτεύουσα Αμάν επιβεβαίωσε ότι τα δύο κύρια μεθοριακά περάσματα της Ντεράα και της Νασίμπ στη συριακή πλευρά είναι κλειστά στην κυκλοφορία.
 Ένας αξιωματούχος δήλωσε εξάλλου στο Ρόιτερς ότι “ο συγχρονισμός αυτός έχει σχέση με μια όπως φαίνεται μεγάλη επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας η οποία γίνεται ακριβώς αυτήν τη στιγμή”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε