Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συρία: Πυρά κατά διαδηλωτών με 15 νεκρούς – Ένα 11χρονο παιδί μεταξύ των θυμάτων

«Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ καθώς ερχόντουσαν από τα βόρεια, πτώματα έπεφταν στους δρόμους», η συγκλονιστική μαρτυρία ενός διαδηλωτή.

Στο αίμα «πνίγηκε» η πόλη Ντεράα της Συρίας, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ με πραγματικά πυρά κατά εκατοντάδων διαδηλωτών! Η διαδήλωση γινόταν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της πόλης μετά το θάνατο έξι πολιτών της στη διάρκεια της νύχτας.

Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσαν ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι, σκοτώθηκαν. Ένα 11χρονο κοριτσάκι «σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα» στην κηδεία δύο θυμάτων στη Ντεράα, δήλωσε μάρτυρας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Δύο άλλοι άνθρωποι είχαν σκοτωθεί νωρίτερα σήμερα το απόγευμα. Αυτοί διακομίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο της Ντεράα με ιδιωτικά οχήματα, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο ένας έφερε τραύμα από σφαίρες στο κεφάλι, ενώ το σώμα του άλλου ήταν γεμάτο αίματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε, στο μεταξύ, ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εξέδωσε διάταγμα με το οποίο διατάσσει την καθαίρεση του κυβερνήτη της Ντεράα Φάισαλ Χαλτούμ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε