Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Συρία: Σκληρές μάχες στο Χαλέπι

Συρία: Σκληρές μάχες στο Χαλέπι

Επίθεση εξαπέλυσαν χιλιάδες Σύροι αντάρτες με σκοπό να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης Χαλέπι, στα βόρεια της χώρας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube εξ ονόματος της Ταξιαρχίας αλ Ταουχίντ και τιτλοφορείται “Ανακοίνωση της έναρξης της αποφασιστικής μάχης για το Χαλέπι” δείχνει έναν άνδρα με πολιτικά, εξοπλισμένο με ένα γουόκι-τόκι, να δηλώνει: “Σήμερα ξεκίνησε σε όλα τα μέτωπα η επίθεση εναντίον του στρατού του Άσαντ (…) Θεού θέλοντος η μάχη θα είναι αποφασιστική σήμερα στο Χαλέπι”.

Ο ίδιος άνδρας κατόπιν δίνει οδηγίες στους αντάρτες: “Αυτούς που θα αιχμαλωτίσουμε, δεν τους σκοτώνουμε. Τους αφοπλίζουμε και τους παραδίδουμε στην Επιτροπή Ασφάλειας της επανάστασης (…). Όλοι να πάνε στις θέσεις τους”.

Περικυκλωμένος από περίπου είκοσι άνδρες οπλισμένους με Καλάσνικοφ, ρωτάει “πώς πάει το ηθικό;” και όλοι μαζί του απαντούν “Ηθικό ακμαιότατο. Μωάμεθ, ο ηγέτης μας για πάντα”.

Ένας διοικητής της ταξιαρχίας, ο Άμπου Φουράτ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αντάρτες θα επιχειρήσουν να καταλάβουν το Χαλέπι. “Απόψε, είτε θα πάρουμε το Χαλέπι είτε θα ηττηθούμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο βασίζει τις πληροφορίες του σε ένα δίκτυο ακτιβιστών, αργά το απόγευμα διεξάγονταν σφοδρές μάχες στις συνοικίες Ιζάα και Σέιφ αλ-Ντάουλα, στις οποίες συμμετείχαν “εκατοντάδες αντάρτες”. Λίγο νωρίτερα η οργάνωση αυτή ανέφερε ότι ο στρατός βομβάρδιζε τις συνοικίες Μαϊσάρ και Χανάνο στο Χαλέπι αλλά και άλλες κοινότητες στην επαρχία.

Διαβαστε
Συρία: Ανατίναξαν αγωγό πετρελαίου- Βομβαρδίζεται ξανά το Χαλέπι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε