Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Συρία: Σκοτώνουν παιδιά και γυναίκες χωρίς λόγο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η φρίκη από τη Συρία δεν έχει επαρκώς μεταφερθεί στον έξω κόσμο, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Οι άμαχοι, τα παιδιά και οι γυναίκες, είναι τα μεγαλύτερα θύματα κάθε πόλεμου. Ο εμφύλιος στη Συρία δεν είναι εξαίρεση. Αυτό που ξέρουν όλοι απλά ήρθε να επιβεβαιώσει έκθεση της Διεθνής Αμνηστίας, σύμφωνα με την οποία οι αθώοι πολίτες είναι εκείνοι που πλήττονται κυρίως από τις τυφλές στρατιωτικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού στις περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση.

Το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου, 166 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 48 παιδιών και 20 γυναικών, σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν σε 26 πόλεις και χωριά στις περιοχές Ιντλίμπ, Τζαμπάλ αλ- Ζαουίγια και Χάμα, αναφέρει το ενημερωτικό έγγραφο της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η Ντονατέλα Ροβέρα ανώτερη σύμβουλος της Διεθνούς Αμνηστίας, ανέφερε ότι η φρίκη και ο τρόμος από αυτές τις περιοχές, δεν έχει επαρκώς μεταφερθεί στον έξω κόσμο, καθώς η προσοχή επικεντρώνεται στις μάχες στην πρωτεύουσα Δαμασκό και τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Χαλέπι.

«Οι κυβερνητικές δυνάμεις, βομβαρδίζουν πόλεις και χωριά χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος, γνωρίζοντας ότι αυτές οι επιθέσεις, έχουν σχεδόν πάντα ως θύματα αμάχους», δήλωσε η Ροβέρα η οποία πρόσφατα επέστρεψε από τη βόρεια Συρία.

Στελέχη της Διεθνούς Αμνηστίας σημειώνουν ότι καθημερινά ήταν μάρτυρες αεροπορικών επιθέσεων και βολών πυροβολικού κατά κατοικημένων περιοχών που προκάλεσαν δραματική αύξηση σε απώλειες αμάχων.

Η εξέγερση, η οποία ξεκίνησε με ειρηνικές διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, έχει κλιμακωθεί κατά τη διάρκεια των 18 μηνών.

Ο απολογισμός της εξέγερσης που εξελίχθηκε σε εμφύλιο πόλεμο αναφέρει ότι περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν έχει τέλος το μακελειό στη Συρία

Φόβοι για “κύμα” προσφύγων από τη Συρία

Σφοδρές μάχες στο Χαλέπι και βομβαρδισμοί σε όλη τη Συρία

Συρία: Αντάρτες εκτέλεσαν πάνω από 20 στρατιώτες

Γνωστός σκηνοθέτης σκοτώθηκε στο Χαλέπι

Συρία: Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε τετράχρονο κοριτσάκι – VIDEO

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε