Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συρία: Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι βομβαρδισμοί – Oικογένειες μεταφέρονται στο Λίβανο

Πάνω από 1.500 Σύροι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά έχουν καταφύγει στο γειτονικό Λίβανο τις τελευταίες 48 ώρες για να γλιτώσουν από τις μάχες.

Οι συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στην πόλη Χιράκ στην επαρχία Ντεράα, κοιτίδα της αμφισβήτησης στη νότια Συρία, ενώ πολιορκούν την ίδια στιγμή μια τοποθεσία στην επαρχία Χάμα σύμφωνα με συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

“Σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις που περιλαμβάνουν άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού πραγματοποιούν έφοδο στην πόλη Χιράκ στην επαρχία Ντεράα. Ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί”, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μετά την κατάληψη, οι δυνάμεις του καθεστώτος ασκούν πίεση σε άλλα προπύργια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, κυρίως στη Ραστάν η οποία ανακηρύχθηκε “ελεύθερη” πόλη στις 5 Φεβρουαρίου και έκτοτε βομβαρδίζεται τακτικά.

Ο Άνας Αμπού Άλι, αξιωματούχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο “Θα αντισταθούμε, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, θα αντισταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας. Ολόκληρος ο κόσμος μας εγκατέλειψε, αλλά εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε την επανάσταση”.

Πολλοί Σύριοι καταφεύγουν  στο γειτονικό Λίβανο τις τελευταίες 48 ώρες για να γλιτώσουν από τις μάχες.

“Τις τελευταίες δυο ημέρες έφθασαν 170 οικογένειες στην περιοχή Ελ-Φάχα της κοιλάδας Μπεκάα. Επιπλέον, 50 οικογένειες έφθασαν στην Ααρσάλ, στην ίδια περιοχή”, δήλωσε η Ντάνα Σλεϊμάν, η εκπρόσωπος της ‘Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο Λίβανο.

“Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για γυναίκες και παιδιά. Τους στέλνουμε κουβέρτες, στρώματα και πακέτα με είδη προσωπικής υγιεινής”.

Σύμφωνα με την ‘Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 7.058 σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στο Λίβανο από τότε που εκδηλώθηκε η εξέγερση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε