Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Συρία: Χιλιάδες συλληφθέντες σε δημοτικό στάδιο για ανάκριση

ΦΩΤΟ REUTERS

Χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν από τις συριακές αρχές και μεταφέρθηκαν για ανάκριση σε δημοτικό στάδιο της πόλης Μπανιάς.

Η κατάσταση στη Συρία παραμένει εκτός ελέγχου και όλα δείχνουν πως δύσκολα θα επιστρέψει η ηρεμία. Ειδικά όταν η κυβέρνηση Άσαντ επιλέγει τη στρατιωτική λύση για να ελέγξει την κρίση, όπως την κατηγόρησε ο πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Άμπντελ Ραχμάν.

Οι δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός πραγματοποίησαν νέες επιδρομές στην πόλη Μπανιάς, όπου συνελήφθησαν εκατοντάδες άνθρωποι. «Οι κάτοικοι της πόλης ήλπιζαν ότι ο στρατός θα συλλάμβανε τους υποστηρικτές του καθεστώτος που τρομοκρατούν την πόλη αλλά ο στρατός συνέλαβε άοπλους κατοίκους» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Ραχμάν «χιλιάδες άνδρες μεταφέρθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους στρατιώτες στο δημοτικό στάδιο της πόλης για ανάκριση. Χιλιάδες νεαροί άνδρες και μεγαλύτεροι συγκεντρώθηκαν στο στάδιο και τους χτύπησαν, την ώρα που περισσότερα από 400 άτομα κρατούνται ακόμη από τις δυνάμεις ασφαλείας» πρόσθεσε.

Μεταξύ των συλληφθέντων στη Μπανιάς είναι ηγετικά στελέχη του κινήματος αμφισβήτησης, περιλαμβανομένων του σεΐχη Άνας αλ Αϊρούτ και του Μπασάμ Σαχιούνι.

Ο Σαχιούνι συνελήφθη ενώ βρισκόταν με τον πατέρα και τις αδελφές του, πρόσθεσε ο Άμπντελ Ραχμάν. Οι ιδιοκτήτες Ίντερνετ καφέ συνελήφθησαν επίσης στην Μπανιάς, «που είναι απομονωμένη από τον έξω κόσμο», σύμφωνα με τον ίδιο.

Νωρίτερα, πυρά ακούστηκαν σε προάστιο της Δαμασκού, ενώ συνεχίζονταν τα επεισόδια στη Μπανιάς.

Στην Μουανταμίγια, προάστιο της δυτικής Δαμασκού, «ακούστηκαν πυρά το πρωί, ενώ οι τηλεφωνικές επικοινωνίες διακόπηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα «ο δρόμος που συνδέει το προάστιο με την πρωτεύουσα έχει αποκλειστεί».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε