Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συριακές δυνάμεις πυροβόλησαν πρόσφυγες – 24 τραυματίες

Συριακές δυνάμεις πυροβόλησαν πρόσφυγες – 24 τραυματίες

Δεκάδες σύριοι τραυματίστηκαν αργά το Σάββατο, καθώς προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα προς την Ιορδανία, σύμφωνα με αξιωματούχους, καθώς η Δαμασκός έχει εντατικοποιήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή των συνόρων.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Ιορδανίας, περισσότεροι από 24 σύριοι τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας περίπου 400 προσφύγων που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιορδανία.
 
Μεταξύ των τραυματιών ήταν και τέσσερις άνδρες οι οποίοι υπέστησαν εγκαύματα, μετά από επίθεση πυραύλου που είχε ως στόχο την ομάδα των προσφύγων, όπως αναφέρει η πηγή, ενώ ένας ακόμα άνδρας υπέστη σοβαρά τραύματα, η κατάσταση του οποίου χαρακτηρίστηκε “κρίσιμη”.
 
Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να αυξήσει τον αριθμό των σύριων που έχουν τραυματιστεί το τελευταίο διάστημα ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα προς την Ιορδανία. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αναφέρει ότι, την περασμένη εβδομάδα και μόνο, περισσότεροι από 50 πρόσφυγες τραυματίστηκαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε