Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

«Τ’ ακούει» ο Μπερλουσκόνι για το πακέτο λιτότητας των 40 δισ.

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο υφυπουργός Άμυνας της κυβέρνησης έκρινε ότι τα μέτρα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «θα έπρεπε να μελετηθούν από ψυχίατρο»!

Έντονες αρνητικές αντιδράσεις ακόμη και στους κόλπους της κυβέρνησης προκαλούν οι πληροφορίες για τα μέτρα που ετοιμάζεται να εγκρίνει το υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη.

Ο υφυπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο δήλωσε ότι “τα προσχέδια των μέτρων που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι θα έπρεπε να μελετηθούν από ψυχίατρο”.

Ο Κροζέτο, πρώην υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας, τόνισε επίσης ότι “η στρατηγική αυτή αποδεικνύει ότι ο Τρεμόντι θέλει μόνο να βουλιάξει την κυβέρνηση” προσθέτοντας ότι “έχει κουραστεί να ακούει τον συγκεκριμένο υπουργό να αναπτύσσει θετικές θεωρίες και να πράττει με λανθασμένο τρόπο από την στιγμή που το μόνο υπουργείο που αύξησε τις τρέχουσες δαπάνες, είναι εκείνο των οικονομικών”.

Ο Πάολο Μποναγιούτι, εκπρόσωπος τύπου του Ιταλού πρωθυπουργού, έσπευσε να δηλώσει ότι “εκείνες του Κροζέτο είναι απόψεις αυστηρά προσωπικές”, αλλά οι σχολιαστές τονίζουν ότι είναι ενδεικτικές του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενόψει της έγκρισης, την Πέμπτη, της δέσμης μέτρων 40 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι δεν έκρυψε ότι “αντιτίθεται στην αύξηση της συντάξιμης ηλικίας”, υπογραμμίζοντας ότι “η κυβέρνηση και ο Μπερλουσκόνι δεν πρέπει γενικότερα να τραβήξουν υπερβολικά το σκοινί, διότι, στο τέλος, θα σπάσει”.

Το κανάλι Rai Tre μετέδωσε παράλληλα ότι “πρόκειται πιθανότατα να υιοθετηθεί και μια νέα σειρά περικοπών”. Πρόκειται για περικοπές σε δαπάνες για την υγεία και την χορήγηση φαρμάκων, “πάγωμα” των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των νέων προσλήψεων, μείωση κατά τουλάχιστον τρία δισεκατομμύρια ευρώ της χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Τρεμόντι μελετά τέλος την απλούστευση του φορολογικού συστήματος με τρεις μόνο κλίμακες, που θα επιτρέπουν στα κρατικά ταμεία να επιβάλλουν φορολογία 20%, 30% και 40% του εισοδήματος των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέτρα λιτότητας 40 δισ. ευρώ και από την κυβέρνηση Καβαλιέρε

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε