Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Θα δακρύσεις! Κακομεταχειρίστηκαν τόσο πολύ ουρακοτάγκο που έπεσαν τα μαλλιά του

Θα δακρύσεις! Κακομεταχειρίστηκαν τόσο πολύ ουρακοτάγκο που έπεσαν τα μαλλιά του

Ήταν πριν χρόνια που το μωράκι ουρακοτάγκος Bujing κλάπηκε από τη νεκρή μητέρα του και πωλήθηκε ως κατοικίδιο ζώο για 75 δολάρια.

Οι συνθήκες κράτησής του ήταν φριχτές. Ήταν αλυσοδεμένος σε ένα χωριό στο Borneo έως ότου τον έσωσε η Kylie Bullo από το The Orangutan Project και πλέον ζει στο International Animal Rescue Centre. “Όταν έφτασε η ομάδα διάσωσης βρήκαμε τον Bujing αλυσοδεμένο. Ήταν πολύ αδύνατος και δεν είχε μαλλιά εξαιτίας του υποσιτισμού του. Οι ιδιοκτήτες του Bujing είπαν ότι τον έκαναν συχνά μπάνιο όταν ήταν μικρός και του έδιναν γάλα.

Ωστόσο όσο ο Bujing μεγάλωνε τον κρατούσαν αλυσοδεμένο για να μην μπαίνει στο σπίτι του γείτονα όπου θα έβρισκε φαγητό. Είχε επίσης βαθιές πληγές στην πλάτη του. Οι ιδιοκτήτες μας τον παρέδωσαν και τον μεταφέραμε στο κέντρο διάσωσης. Μπορούσε κανείς να δει μια αχτίδα ελπίδας που είχε ακόμα στα μάτια του για μια καλύτερη ζωή μπροστά του”.

Από τη διάσωσή του ο Bujing άρχισε να αναπτύσσεται στο Rescuer Centre, τα μαλλιά του άρχισαν να βγαίνουν ξανά και έχει αυξηθεί το βάρος του χάρη στην υγιεινή διατροφή του. “Στα 9 του χρόνια είναι συγκριτικά μικρότερος από τους συνομίληκούς του ουρακοτάγκους. Αυτό λόγω του χρόνιου υποσιτισμού του. Ευτυχώς ο Bujing άφησε πίσω του μια ζωή δυστυχίας και απόγνωσης. Έχει τώρα μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή που πρέπει”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε