Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θα είναι ξανά υποψήφιος ο Σαρκοζί;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
«Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου» θα έχει αποφασίσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αν θα είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012, ανακοίνωσε από την Ουάσιγκτον.

 

Το κεντροδεξιό κόμμα του Σαρκοζί υπέστη βαριά ήττα στις περιφερειακές εκλογές του προηγούμενου μήνα και τα ποσοστά αποδοχής του καταγράφουν κατακόρυφη πτώση καθώς εντείνεται η ανησυχία για την εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας και η αποδοκιμασία για το σπασμωδικό τρόπο με τον οποίο ασκεί την εξουσία.
 
Στο εσωτερικό του κόμματος του, του UMP, έχουν καταγραφεί αυξανόμενες ενδείξεις δυσαρέσκειας και είναι πολλοί οι πιθανοί υποψήφιοι της κεντροδεξιάς, ανάμεσα στους οποίους, οι πρώην πρωθυπουργοί Ντομινίκ ντε Βιλπέν και Αλέν Ζυπέ έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στις εκλογές του 2012.
 
Ο Σαρκοζί, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις αρνείται να επιβεβαιώσει εάν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία, παραμέρισε τις φημολογίες για την κρίση γάμο του και δήλωσε ότι οι ψηφοφόροι ανησυχούν περισσότερα για το θέμα της απασχόλησης και για την καθημερινή ασφάλεια τους παρά για άλλα θέματα.
 
«Αυτό δεν είναι πρόβλημα των πολιτών», είπε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ουάσιγκτον, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια.
 
«Θέλουν κάποιον να τους οδηγήσει έξω από την κρίση, θέλουν λιγότερη ανεργία, περισσότερη ανάπτυξη και μεγαλύτερη καταναλωτική ισχύ», είπε ο γάλλος πρόεδρος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε