Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θα επηρεάσει ο τυφώνας Σάντι τις προεδρικές εκλογές;

Θα επηρεάσει ο τυφώνας Σάντι τις προεδρικές εκλογές;

Η επικείμενη άφιξη του τυφώνα Σάντι στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ δημιουργεί κίνδυνο για την συμμετοχή στην ψηφοφορία, κυρίως για τους εκλογείς που είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν εκ των προτέρων, δήλωσε ένας από τους βασικούς συμβούλους της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα.

“Θέλουμε προφανώς μια απρόσκοπτη πρόσβαση στα εκλογικά κέντρα, επειδή πιστεύουμε ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι ψηφίσουν, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτελεσμά μας”, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Ντέιβιντ Αξελροντ.

“Ετσι, στο βαθμό που ο τυφώνας περιπλέκει τα πράγματα, αυτό είναι μια πηγή ανησυχίας”, πρόσθεσε.

Ο τυφώνας Σάντι, που θα πρέπει να πλήξει τις ακτές των ΗΠΑ το πρωί της Τρίτης, έχει ήδη διαταράξει τις ατζέντες των δύο υποψηφίων ενώ απομένουν εννέα ημέρες για τις εκλογές, αναγκάζοντάς τους να ακυρώσουν δημόσιες συγκεντρώσεις σε πολιτείες που ενδέχεται να επηρεαστούν.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα μια μετακίνηση για την εκλογική του εκστρατεία στην Φλόριντα και ακύρωσε τις προγραμματισμένες δημόσιες συγκεντρώσεις την Δευτέρα στην Βιρτζίνια και την Τρίτη στο Κολοράντο για να μείνει στον Λευκό Οίκο και να παρακολουθεί την κατάσταση.

“Το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να εστιάσουμε στο πώς θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του τυφώνα και ελπίζουμε ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα έχει πλέον περάσει και ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να ασχοληθούν με τις εκλογές”, εκτίμησε ο Ντέιβιντ Αξελροντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε live: Ο τυφώνας Σάντι πλησιάζει τις ΗΠΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε