Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Θα φύγει ο Καντάφι μόνο αν του εγγυηθούν την ασφάλεια του!

Ρωσική εφημερίδα, επικαλούμενη υψηλόβαθμο ρώσο αξιωματούχο, γράφει σήμερα ότι ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι προτίθεται να εγκαταλείψει την εξουσία σε αντάλλαγμα με εγγυήσεις για την ασφάλειά του.

Το δημοσίευμα της Kommersant, το οποίο δεν κατονομάζει την πηγή του, εμφανίζεται μία ημέρα μετά την αναζήτηση τρόπων για τον τερματισμό του πολέμου στη Λιβύη, ένα θέμα που κυριάρχησε στις συνομιλίες της Ρωσίας με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Αντερς Φο Ράσμουσεν και τον νοτιοαφρικανό πρόεδρο Τζέικομπ Ζούμα.
 
“Ο συνταγματάρχης (Καντάφι) στέλνει μηνύματα ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την εξουσία σε αντάλλαγμα με εγγυήσεις ασφαλείας,” έγραψε η Kommersant, επικαλούμενη την ίδια πηγή.
 
Η πηγή δηλώνει στο δημοσίευμα ότι άλλες χώρες, πιθανόν συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, προτίθενται να προσφέρουν αυτές τις εγγυήσεις.
 
Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι ο Καντάφι, σε περίπτωση που ο ίδιος παραιτηθεί, επιθυμεί να επιτραπεί στον γιό του, Σαϊφ αλ Ισλάμ, να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές, έναν όρο τον οποίο οι εξεγερμένοι ενδεχομένως να απορρίψουν.
 
Η κυβέρνηση της Λιβύης έχει συναντηθεί με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης σε ξένες πρωτεύουσες σε μία προσπάθεια να διαπραγματευτεί μία συμφωνία ειρήνευσης, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα εκπρόσωπος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.
 
Παράλληλα, ο Σαϊφ αλ Ισλάμ δήλωσε σε γαλλική εφημερίδα ότι δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης της αποχώρησης του πατέρα του από την εξουσία ύστερα από 42 χρόνια και το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των εξεγερμένων αναδιπλώθηκε ως προς την δήλωσή του ότι ο λίβυος ηγέτης μπορεί να παραμείνει στη χώρα αν παραιτηθεί από την εξουσία.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε