Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θα ιδρυθεί «Ταμείο για το Κλίμα»...

Θα ιδρυθεί  «Ταμείο για το Κλίμα»...
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.05.2010 | 11:05
Πρώτη δημοσίευση: 07.05.2010 | 10:41

Προκειμένου να ενισχύσει τις «πράσινες» επενδύσεις...

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), ο Γαλλικός Οργανισμός για την Ανάπτυξη (AFD) και 12 μέλη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Οργανισμών Αναπτυξιακής Χρηματοδότησης (EDFI) θα υπογράψουν  στο Βέλγιο μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση «Ταμείου για την Κλιματική Αλλαγή».

Το Ταμείο θα δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από ιδιωτικά κεφάλαια με σκοπό τις επενδύσεις σε φιλικές προς το περιβάλλον επιχειρηματικές ενέργειες σε κράτη της Αφρικής, της Καραϊβικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

«Η πρωτοβουλία έχει διπλό στόχο. Αφενός θα προωθήσουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις σε έργα φιλικά προς το περιβάλλον και αφετέρου θα ενισχύσουμε τη μεταξύ μας συνεργασία», αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οργανισμοί που θα υπογράψουν το μνημόνιο συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων «δάνεισε» 5 δισ. ευρώ σε Μεσογειακά κράτη ώστε να επενδύσουν σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική, συμβάλλουν στις προσπάθειες για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και κράτη όπως το Μαρόκο έχουν ήδη δεσμευτεί για υψηλές επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια.

Εκτός αυτού, το Νοέμβριο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει στη Βρετανία δάνεια ύψους 2,17 δισ. δολαρίων, για την κατασκευή παράκτιων αιολικών πάρκων.

Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Μεθυσμένος και όχι τρομοκράτης ο... τρελός οδηγός στην Αμβέρσα; Μεθυσμένος και όχι τρομοκράτης ο... τρελός οδηγός στην Αμβέρσα;
  2. Νεο επεισόδιο όπως του Λονδίνου στην Αμβέρσα! Συνελήφθη ο δράστης! Νεο επεισόδιο όπως του Λονδίνου στην Αμβέρσα! Συνελήφθη ο δράστης!
  3. Τεστ γνώσεων! Πόσο καλά ξέρει ο Ζέκα την Ελλάδα; [vid] Τεστ γνώσεων! Πόσο καλά ξέρει ο Ζέκα την Ελλάδα; [vid]
  4. Εθνική Ελλάδας: Πήρε το διαβατήριο του ο Ζέκα Εθνική Ελλάδας: Πήρε το διαβατήριο του ο Ζέκα
  5. Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids] Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids]
  6.  Μαύρη  επέτειος στο Βέλγιο ένα χρόνο μετά τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιστορία του [pics, vids] "Μαύρη" επέτειος στο Βέλγιο ένα χρόνο μετά τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιστορία του [pics, vids]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook