Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Θα ήταν χειρότερο αν καταλήγαμε σαν την Ελλάδα”

Η γεμάτη αιχμές δήλωση αυτή προέρχεται από το στόμα του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.

Αναφερόμενος στην επιβολή νέων φόρων και στις αυξήσεις των λογαριασμών υγραερίου και ηλεκτρικού ρεύματος, ο Ιταλός πρωθυπουργός, δήλωσε από το Πεκίνο ότι “πρέπει και πάλι να υπενθυμίσει στους συμπατριώτες του ότι μπορεί να είναι λιγότερο εμφανές στα βλέμματά τους, αλλά θα ήταν πολύ σοβαρότερο για την μοίρα των οικογένειών τους, αν η Ιταλία είχε το ίδιο τέλος της Ελλάδας”.

Σε σχέση με τις εν λόγω αυξήσεις, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι “είναι διατεθειμένος να αναλάβει, στο ποσοστό που του αναλογούν, τις ευθύνες του, διότι πρόκειται για αποφάσεις που ελήφθησαν από την παρούσα κυβέρνηση”.

“Η χώρα, όμως, υπογράμμισε ο Μόντι, χρειάζεται φορολογική σταθεροποίηση και ανάπτυξη. Η φορολογική σταθεροποίηση, στο άμεσο μέλλον, μπορεί και να αποδυναμώσει την ανάπτυξη. Μπορεί όμως και να αλλάξει τις προσδοκίες και να θέσει τις βάσεις για μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, κάτι που σημαίνει υψηλότερη κατανάλωση και επενδύσεις”.

Ο Μάριο Μόντι, κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, όπου συνομίλησε με τους δημοσιογράφους, θέλησε να επαναλάβει, επίσης, ότι “η Ιταλία δεν είναι η εστία της κρίσης”, ενώ παραδέχθηκε ότι οι διάφορες αυξήσεις (το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να αυξηθεί κατά πάνω από 5% μέχρι τον Ιούνιο) μπορούν να χαρακτηρισθούν “άγριες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ικανοποίηση Μέρκελ για μισθούς Βουλγαρίας στην Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε